Gå til sidens hovedinnhold

Rekdal: - Kritikken mot oss er bullshit

Lei av kritikk i pressen. Vurderer å stenge treningsfeltet for media.

STABÆK – VÅLERENGA 2-1

NADDERUD STADION: (Nettavisen): Både Stabæk og Vålerenga jaktet årets første seier lørdag.

Og selv om Oslo-laget var det beste laget var det Luc Kassi og Giorgi Gorozia som sørget for tre poeng til bæringene og mer hodepine på Valle.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal har tidligere denne uken gått hardt ut mot media og nektet å uttale seg i andre sammenhenger enn før og etter kamper.

Etter tapet mot Stabæk lørdag tok han kritikken et steg videre, da han antydet at de vil stenge treningsfeltet for pressen.

- Det er så mange negative ting som blir sagt og skrevet om oss og nå begynner jeg å bli lei av alle påstandene. Da får vi bare sette opp en vegg og konsentrere oss om oss selv og drite i alle andre. Vi er nødt til å tenke på oss selv, både spillere, trenere og klubb, sier Kjetil Rekdal til Nettavisen etter kampen.

- Journalister som gnager

- Kommer Vålerenga til å ta flere poeng ved å stenge treningsfeltet?

- Vi kan ikke høre på alle andre hele tida. Vi må bare lukke ører og øyne for hva journalister, tidligere spillere og såkalte eksperter mener i hytt og pine om Vålerenga. De får bare holde på, vi kan ikke bruke energien vår på å argumentere mot det. Spiller vi som vi gjør nå så kommer vi til å vinne kamper etter hvert, sier Rekdal til Nettavisen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Vålerenga-treneren frykter at laget skal påvirkes negativt av kritiske spørsmål og oppslag i pressen. Nå vurderer han mindre tilgjengelighet og faste intervjutider.

- Vi skal levere på banen hver helg. Vi må ha energi og gode forberedelser, da kan vi ikke ha journalister som står og gnager på Valle med negative ting hver jævla dag. Da må vi heller si «sorry» og sette faste tidspunkter hvor vi er tilgjengelig for media, sier Rekdal til Nettavisen.

Reagerer

- Hvilke påstander har du reagert på?

- Den siste tida har vi fått kritikk for alt mulig, fra alle kanter. Vi får kritikk for at vi ikke utvikler og bruker unge spillere. I dag startet vi med Sander Berge og debutanten Niklas Castro, i tillegg kom jo Vajebah Sakor (innleid fra Juventus) innpå, så den kritikken er åpenbart bullshit, sier Rekdal til Nettavisen.

Les også : - I dag var fotballen urettferdig

- Hvilke andre ting tenker du på?

- Vi får kritikk for at vi ikke spiller vårt eget spill, når vi kjører over Stabæk og skaper et tosifra antall målsjanser, så det er jo også bullshit. Vi blir også angrepet for at vi har gjort flest utskiftninger på laget, og Strømsgodset som har mye større gjennomtrekk blir hyllet. Da mister jeg respekten for alle med sånne påstander, sier Rekdal til Nettavisen.

- Trenger ikke å stenge

Selv om resultatene så langt har uteblitt er både Rekdal og spillerne optimistiske og står sterkt på at uroen rundt laget og klubben ikke påvirker innsatsen på banen.

- Hvordan påvirker uroen rundt Vålerenga spillerne?

- Kampen i dag er et godt nok bevis på at det ikke går så sterkt innpå dem. Vi har en sterk gruppe som tar vare på hverandre og har hatt gode samtaler gjennom hele uka. Null poeng på fire kamper er veldig brutalt, men vi har heldigvis 26 kamper igjen, sier Rekdal til Nettavisen.

Vålerengas nyeste signering, innleide Vajebah Sakor, er ikke redd for at negativiteten skal spre seg til spillerstallen. Han tror ikke det er nødvendig å stenge Valle for presse og besøkende.

- Folk får si hva de vil, så lenge vi gjør jobben på treningsfeltet hver dag. Vi må jo samle litt poeng også. Jeg tror ikke vi trenger å stenge treningsfeltet, fordi alle gutta er så profesjonelle at de ikke blir påvirka av det, sier Vajebah Sakor til Nettavisen etter kampen.

- Kan snakke når de blir eldre

Vålerengas kaptein Christian Grindheim kostet på seg et lite smil etter kampen mot Stabæk. Han mener de rutinerte spillerne sørger for å holde fokus i garderoben tross uroen.

- Jeg har vært med på så mye at litt motgang som dette ikke påvirker meg veldig. Nå er det vi rutinerte som skal prate mest med pressen, og jeg tror det er lurt at de yngre gutta konsentrerer seg mest om å spille fotball. Å prate med aviser kan de gjøre når de blir eldre, sier Christian Grindheim til Nettavisen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Grindheim mener det er naturlig at det menes mer om Vålerenga når ting går imot, enn i andre klubber.

- Det er mye trøkk på Vålerenga. Vi er jo et hovedstadslag med en stor fanskare og mange som mener mye om klubben. Vi må tåle at det blåser litt rundt oss når vi taper. For min del er det bare sønnen min som mobber meg litt, men vi kommer til å snu dette, sier Grindheim

- Mangel på kompetanse

Med kun ett mål og null poeng på Tippeligaens første fire kamper, var det nærmest uunngåelig at ikke spørsmål ble reist rundt hovedstadslaget. Rekdal forstår at meningene er mange, men mener altså at kritikken er overdrevet.

- Er det ikke naturlig at dere får kritiske spørsmål når dere har startet serien svakt?

- Folk må gjerne kritisere oss, det har jeg ingen problemer med, men det går en grense et sted. Enten så er det mangel på kompetanse, innsyn eller forståelse. Jeg er lei av at folk sitter og hiver ut påstander om det ene og det andre, som de ikke har peiling på, sier Kjetil Rekdal til Nettavisen.

- Du har tidligere sagt at det stormer ekstra rundt Vålerenga, når ting går imot, enn i andre lag.

- Vi vet at utfordringene vi har er større enn i mange andre klubber, fordi det kreves og forventes mer av Vålerenga. Det lever vi veldig godt med, men når vi blir angrepet med usakligheter og feilaktige påstander, så får vi heller stenge oss litt inne. Nå har vi cupkamp mot Løten på onsdag og ny seriekamp mot Tromsø på lørdag, så får vi la være å bruke tid på noe annet enn akkurat det, sier Rekdal.

Fortsatt uten seier

Oslo-laget fikk omsider hull på byllen etter tre og en halv tippeligakamp uten scoring i år.

Stabæk var derimot hakket mer effektive, så alle poengene ble igjen i Bærum.

I neste runde er det Sarpsborg 08 og tur til Østfold for Stabæk, mens Vålerengas neste sjanse til seier, kommer mot Tromsø hjemme på Ullevaal. Før det skal lagene opp mot henholdsvis Løten og Korsvoll i cupens første runde.

Kommentarer til denne saken