Gå til sidens hovedinnhold

Rekdal varsler «nytt» Vålerenga

Vil kvitte seg med flere spillere og fokusere på egenproduserte talenter.

ULLEVÅL (Nettavisen): - Vi har en del unggutter som vi gjerne vil integrere i laget utover høsten, og med litt distanse ned til nedrykksstriden får vi mulighet til det, sier Kjetil Rekdal til Nettavisen etter 4-3-seieren over Brann søndag kveld.

Lagets første trepoenger på seks kamper betyr at hovedstadslaget ligger forholdsvis komfortabelt til på tabellen, noe som ifølge Rekdal selv kan bety at han tjuvstarter forberedelsene til neste sesong.

- Vi må nok ha et par seirer til for å være helt sikre, men det er jeg overbevist om at vi skal klare. Det er mange talenter her klubben, og nå kan vi gi noen av dem verdifull erfaring i årets siste kamper. Vi vil bruke vinteren til å innarbeide dem i systemet og laget vil ha et nytt og litt annet ansikt til neste sesong, røper Rekdal.

Drømmedebut
Blant spillerne han tenker på, er 18 år gamle Fitim Kastrati, som fikk sin Vålerenga-debut da han kom inn etter 50 minutter mot Brann søndag.

- Jeg er ikke redd for å bruke unge spillere, og han er absolutt en avgjørende faktor for at vi tar med oss tre poeng fra denne kampen, sier Rekdal og sikter naturligvis til ungguttens flotte forspill og innlegg på Torgeir Børvens avgjørende 4-3-scoring.

- Jeg blir veldig, veldig glad når en unggutt kommer innpå og tar tak i ting, fortsetter Rekdal, som altså går langt i å antyde at det kan bli flere muligheter for både Kastrati og andre unggutter utover høsten.

Den tilliten er lillebroren til Flamur Kastrati (Strømsgodset-spilleren) klar til å benytte seg av.

- Jeg kunne ikke drømt om en bedre debut, og jeg føler i hvert fall at jeg har gitt meg selv et godt utgangspunkt med tanke på resten av denne sesongen, sier Fitim Kastrati til Nettavisen.

- Debuten kom veldig fort på meg, ettersom Diego Calvo måtte ut med skade, og jeg var egentlig verken fysisk eller mentalt forberedt på å komme inn såpass tidlig i kampen. At jeg får målgivende på vinnermålet, er bare en stor bonus, og en skikkelig boost foran resten av høsten, fortsetter han.

- Nå vil jeg bare fokusere på det jeg har gjort til nå, og ikke ta av selv om jeg fikk en fin debut.

Flere har skuffet
Der Kjetil Rekdal er raus med superlativene om flere av sine unge og lovende, må andre se langt etter skryten. VIF-sjefen vil ikke gå inn på navn, men bekrefter at han ikke har fått det han hadde forventet av flere spillere denne sesongen, noe som fort kan bety kroken på døra for de aktuelle spillerne.

- Jeg har hatt visse forventninger til hva spillerne mine skal prestere, men noen spillere har ikke levd opp til disse, og det er noe jeg vil ta med i betraktningen foran neste sesong, opplyser Rekdal noe kryptisk.

En han derimot er veldig fornøyd med, er kaptein Christian Grindheim, som endelig var tilbake på banen etter nærmere to måneder på sidelinjen.

- Vi har savnet ham, og i dag ser du hvorfor. Han er totalt enestående. Det er det beste jeg har sett av ham på ti år. Han herjet og vartet opp med pasninger som er sjelden vare i Tippeligaen, og det etter bare å ha fått noen få treningsøkter. Han er en utrolig viktig spiller for dette laget, avslutter en opprømt trener.

Kommentarer til denne saken