Gå til sidens hovedinnhold

Rekdal: - VIF-gullet ødela ekteskapet

Kjetil Rekdal er åpenhjertig i ny bok.

Da Kjetil Rekdal var hovedtrener i Vålerenga var det høy temperatur rundt han. I boka «Mitt liv som I», som kommer ut neste uke, forteller Rekdal åpenhjertig om tiden som trener i hovedstaden.

I 2005 ledet han klubben til sitt første seriegull siden 1984 etter en mindre god avslutning på sesongen. De siste seks kampene gikk Vålerenga seiersløse av banen, men uavgjort mot Odd i siste serierunde sikret dem gull.

Kaos på hjemmebane
Det var enorm jubel i hovedstaden, da Rekdals menn hevet pokalen, men det de færreste visste var at høsten hadde vært alt annet enn god for treneren.

Rekdal kom ikke overens med direktør Kjetil Siem og på hjemmebane var ekteskapet med kona Reidun i ferd med å sprekke.

«God dag, du har kommet til galehuset Vålerenga, pleide jeg å svare da media ringte i disse dager», skriver Rekdal i boka, ifølge Dagbladet.

«Ikke bare ble klubbens ledergruppe splitta, men i samme tidsrom var det noe langt mer viktigere som gikk i stykker», fortsetter han.

Vålerenga-kandidat
Etter at Rekdal la opp proffkarrieren i 2000, så han fram til å tilbringe mer tid med kona.

«Men etter at jeg tok over som trener, ble realiteten omvendt. Som trener i Vålerenga er man på jobb hele tida. Interessen rundt klubben er så stor at det alltid er noe å henge fingrene i. Det var aldri fred å få, og familien ble nedprioritert. Utover i 2005 ble det så ille at vi kom fram til at ekteskapet ikke lenger hadde noe for seg», forklarer den tidligere VIF-treneren.

I senere tid har Rekdal funnet lykken igjen med Ane Guro, og siden 2009 har de to vært gift.

Siden 2008 har han ledet Aalesund til to cupgull og skapt mange overskrifter. Nylig har Rekdal også blitt koblet som Martin Andresens erstatter i Vålerenga, og uttalte til Sunnmørsposten at han er en kandidat med sterk CV.

- Jeg tenker at det er naturlig for en klubb som vil vinne titler å se på meg, som er en trener med en CV som viser at han har vunnet noe, sa Rekdal etter at det ble kjent at Martin Andresen er ferdig i Vålerenga.

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken