- Noe må gjøres, konstaterte manager Klaus Toppmöller etter 2-3-tapet for bunnlaget Carl Zeiss Jena på søndag.

Mandag skriver sportsavisen Kicker at nordmannens dager i klubben ser ut til å nærme seg slutten.

- Mange er fornøyde
Rekdal innrømmer at situasjonen er dramatisk, men mener fortsatt at han er rett mann til å lede laget videre.

- Dette bruker jeg ikke energi på. Dette bryr jeg meg ikke om. Det er ingen krisemøter på gang, sier han til Nettavisen.

- Det eneste jeg kan si er at Kaiserslautern har prøvd å bytte trener noen ganger i det siste, og det har blitt verre etterpå. Hvis de velger trenerbytte som løsning, så kan jeg ikke hindre det. Men det er ikke noe jeg er bekymret for. Jeg vet at mange er fornøyde, og vi er blitt bedre, legger han til.

- Tror du at de kan komme til å skifte deg ut?

- Hvis det hadde vært problemer mellom treneren og spillergruppa, eller uenighet om tankene eller konseptet vi spiller fotball etter, så hadde jeg vært borte for lenge siden. Da kunne de gjort det etter 6-7 serierunder.

Men:

- Da Klaus Toppmöller kom inn (som sportslig direktør) var noe av det første han gjorde å si at dette laget skal slite voldsomt med å berge plassen. Da kan de vel også vanskelig si at jeg har gjort en dårlig jobb.

- Tror du Toppmöller selv er lysten på jobben?

- Nei. Han er landslagstrener for Georgia. Det vil han ikke.

I sjokk
Bak Kickers påstand om at Rekdals dager er talte ligger helgas 2-3-tap for bunnlaget Carl Zeiss Jena. Nordmannens lag ledet nemlig 2-0 og hadde straffespark på 2-1, bare for å tape.

- Da var de fleste i sjokktilstand. Det er også første gang jeg har kritisert spillerne. De var høyt oppe i pausen, og ledet fullt fortjent 2-0. Vi burde også ledet mer. I pausen snakket vi om å være konsentrerte, og påpekte at ingen kamper er avgjort i pausen. Men spillerne ble for sikre. Etter at vi misbrukte straffesparket som ville gitt 3-1-ledelse ble spillerne urolige.

Rekdals lag stod kun med to tap på åtte kamper før 2-3-tapet, og hadde akkurat klatret over nedrykksstreken. Kampen mot Carl Zeiss Jena skulle være den som skaffet ytterligere luft til nedrykksstreken - og også sørget for en luke ned til Carls Zeiss Jena.

I stedet endte det med årets største nedtur.

- Det var helt sinnssvakt, sier Rekdal.

- I en time spilte vi den beste fotballen vi har spilt på hjemmebane i år. Vi var totalt overlegne. Vi ledet 2-0. Så er det en gedigen forsvarstabbe som gir dem en redusering. Keeperen og midtstopperen vår trodde begge at den andre skulle ta ballen. Dermed løp spissen gjennom og scoret. Så får vi straffe og også noen sinnssyke sjanser til 3-1, men bommer. Så får de 2-2, men vi har igjen noen sinnssyke sjanser til 3-2. Så tar de ledelsen 3-2. Så har vi igjen noen utrolige sjanser til 3-3, men klarte ikke å score. Det var helt vilt.

- Atter en gang misbruker vi matchballen da vi er på vei oppover. Forrige gang gikk vi på en skikkelig møkkakamp i cupen da vi så vidt hadde kommet inn i en god periode. Nå var vi helt overlegne i en time. Så ender resultatet som et sjokk - også etter en periode med stigning.

To poeng til sikker plass
Det betyr at Kaiserslautern igjen ligger under nedrykksstreken. De er på 16. plass av 18 lag, og det er to poeng opp til sikker plass.

- Det er dramatisk. Klubben har rast nedover de siste årene. Det kan sammenliknes med Leeds i England. Mulighetene og kvalitetene i klubben er blitt mindre og mindre, og den har fått dårligere og dårligere råd, sier Rekdal.

Og gir et eksempel:

- Vi hadde nylig en landslagsspiller fra Georgia her. Han var Bosman-spiller, men klubben hadde ikke råd til signere ham.

Det jobbes for å hente inn penger til spillerforsterkninger, men foreløpig uten suksess. I fravær av krisemøter, sier Rekdal at møtene nå om dagen handler om hvilke muligheter klubben har for å frigjøre midler til å hente det som mangles av spillere.

Så spørs det om Rekdal får være med på diskusjonene også frem til siste kamp før vinterpausen, borte mot Köln som kjemper i toppen, kommende søndag.