Gå til sidens hovedinnhold

Rekord-omsetning for kjøpesentre

Norges største kjøpesenter, Lagunen, omsatte for 2,3 milliarder kroner.

(iBergen.no) I 2005 satte Norges største kjøpesenter mål i omsetning, ny rekord med 2,1 milliarder. Men den rekorden fikk bare stå i ett år. For nå er det er nytt tall som har skrevet seg inn i historiebøkene.

- Vi gikk tidlig ut med en målsetning på 2,3 milliarder og det klarte vi med åtte millioners margin, sier en stolt Lagunen-direktør, Knut Eliassen.

Været noe av årsaken
Størstedelen av oppgangen på 174 millioner, kom i 4.kvartal - et kvartal der det nesten bare har regnet i Bergen.

- Været har nok litt å si for omsetningen. Folk har en tendens til å trekke dit der det er tørt og komforten er høy. Men hovedårsaken er nok at folk har mer penger mellom hendene. Samfunnet går bra, sier Eliassen.

Tallene fra 4.kvartal viser en omsetningsøkning i forhold til 2005 på 14 prosent. Julehandelen hadde en økning på 16 prosent.

- Det ble en opptur de ni første månedene også, men det er den siste delen av året at den store veksten har kommet. Fra 1.september endret vi åpningstidene til 21 på hverdager og vi har hatt veldig godt besøk den siste timen, sier senterdirektøren

- Og målet for i år er en ny rekord?
- Ambisjonen er å runde 2,4 milliarder kroner. Det blir for Lagunen et normalår. Vi regner ikke med de store endringene, men håper på større effekt av de lengre åpningstidene, sier Eliassens om legger til at 24 prosent av omsetningen ligger i Laguneparken som er et eget område med butikker utenfor selve kjøpesenteret.

Tre over 2 milliarder
Tre kjøpesentre i Norge kunne i fjor bokføre en omsetning over to milliarder. Kjøpesenteret Kvadrat i Sandnes var senteret som kom nærmest Lagunen. De omsatte for nesten 2,2 milliarder kroner i fjor. En solid oppgang på nesten 150 millioner kroner.

Strømmen Storsenter kom også over den magiske grensen og omsatte for nesten 2,1 milliarder kroner.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping