Gå til sidens hovedinnhold

Rekordmange barn har migrene

Stadig flere foreldre gir barna migrenemedisin. En stresset hverdag er én mulig årsak til hodepinen.

Fra 2004 til i fjor økte antall brukere av migrenemedisin i gruppen 10-19 år med 23 prosent, melder Kanal 24.

- Dette er alvorlig, sier Elisabeth Thormodsen i Norges Migreneforbund til radiokanalen.

- Jeg har flere telefoner til kontoret hver uke fra fortvilede foreldre og fra ungdom som sliter med migrene, sier Thormodsen.

Søvn, drikke og kosthold viktig
Migrene oppleves annerledes hos barn enn voksne, med kortere anfall og smerter inne i hele hodet. Barnespesialist Johan Hagelsteen har studert migrene hos barn, han forteller at søvn, nok drikke, og kosthold er viktig for å unngå anfall.

- Livsførselen i dag er jo ikke alltid tilrettelagt for barn, barn kan ofte leve i en stresset hverdag, og dette kan være en fremprovoserende faktor.

Ønsker stillerom på skolen
Norges Migreneforbund har et eget barnefond som hjelper foreldre med plagede barn økonomisk. Men på skolen blir ikke barna tatt på alvor, sier Thormodsen. Forbundet ønsker et stillerom hvor elevene kan hvile.

- Veldig mange barn mister mye skolegang fordi de ikke klarer å gå på skolen, mange barn kunne hatt hjelp av medisin og en time eller to med søvn i et mørkt rom på skolen. Men så vidt jeg vet er det ingen skoler som tilbyr dette, og det er litt rart fordi minst 10 prosent av alle norske skolebarn har migrene eller hodepineplager.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen