Gå til sidens hovedinnhold

Rekordmange savnede

Det går mot rekordår for savnede personer.

Kripos sier de ikke har mulighet til å etterforske savnet-saker for fullt, og samtidig er det siste dag med privat u-båtsøk etter Charlotte Moene i Årdal i dag.

- Det offentlige, de har jo avsluttet saken nå, men jeg er ikke innstillt på at «nei, nå har vi lett, nå må du bare innfinne deg med at vi ikke skal finne henne», sier faren til savnede Charlotte Moene, Oddbjørn Lien, til Kanal 24.

17-åringen forsvant 9. juli i år og etter en måneds leting avsluttet politiet leteaksjonen. Tenåringens venner startet en pengeinnsamling, hvor de fikk inn 830.000 kroner, men nå begynner det å bli tomt.

- Jeg er ute hver dag for og leter på overflata (av vannet, red.anm.), du kan ikke bare forvente at hun skal bli funnet uten å lete, legger faren til.

Hittil i år er 19 personer registrert i Kripos sitt savnet-register. Så lang har ikke listen vært på mange år. Reidar Nilsen, leder i ID-gruppen i Kripos, forteller at de ikke har mulighet til å etterforske slike saker for fullt.

- Det er et ganske høyt antall savnede personer i Norge hvert år, faktisk hver dag. Hvis politiet på en måte skulle angripe hver savnetmelding som en alvorlig sak, så måtte man slippe alt annet arbeid og kun konsentrere seg om det, sier Nilsen.

Charlotte Moene har vært savnet i nesten to måneder. Etter tre måneder blir savnede personer registrert i Kripos' savnetregister. Privatetterforsker Walter Andersen forteller at mange pårørende kontakter ham for videre etterforskning.

- De vil gjerne ha gjort maksimalt for å få oppklart en sak og finne vedkommende person, og da kommer de gjerne til oss, forteller Walter Andersen.

Reklame

NÅ: Tilbud på alle produkter fra Dewalt