Gå til sidens hovedinnhold

Rekordrekke brutt på børsen

Etter å ha satt en rekke nye topprekorder, falt Oslo Børs moderat tilbake torsdag, tynget av Norske Skog og Tandberg.

(NA24): Oppgangen stanset torsdag opp på Oslo Børs, etter fem dager med oppgang, og hovedindeksen endte ned 0,31 prosent til 336,96 poeng.

For olje- og offshoreaksjene, som har ledet oppgangen den siste tiden, var bildet blandet. Oljeprisen holdt seg lite endret, etter oppgang onsdag kveld. Akkurat da Oslo Børs stengte begynte den imidlertid å falle, etter ukentlige lagertall fra USA, som blant annet viste overraskende store gasslagre.

Statoil endte dagen opp 0,3 prosent til 160,50 kroner. Hydro falt 1,3 prosent til 708 kroner.

Norske Skog falt 4,8 prosent til 99,25 kroner. Analytiker Thomas Lie i DnB NOR Markets sier til TDN Finans at sterkere krone er negativt for Norske Skog, samtidig som uendrede priser på papir til norske aviser, målt i norske kroner, ikke er noe å være fornøyd med.

Videokonferanseselskapet Tandberg falt nesten like mye, 4,5 prosent til 40,30 kroner. Her er det ikke noe nytt, men det er åpenbart mye nervøsitet rundt aksjen som er halvert i verdi siden begynnelsen av høsten, etter svake signaler fra selskapet, som også har kvittet seg med toppsjefen.

Blant de tyngste selskapene var det få som utpekte seg spesielt i positiv regning, men Storebrand klarte en oppgang på 3 prosent til 61,25 kroner

Den definitive børsvinner ble mikroselskapet Norsk Vekst Forvaltning, som steg 50 prosent til 2,25 kroner. Oppgangen var så sterk at Oslo Børs en periode stanset handelen i aksjen for å undersøke, uten at det førte til noe spesielt.

Det var uvanlig stor omsetning i aksjen i dag. Det har ikke vært omsatt så mange aksjer som i dag siden sommeren 2004.

Det er ikke meldt om noe spesielt fra selskapet, som den siste tiden har vært involvert i en bitter strid blant annet knyttet til forvaltningsoppdraget for et annet børsnotert selskap, Norsk Vekst, som har sagt opp avtalen med Norsk Vekst Forvaltning. Norsk Vekst steg i dag 3 prosent til 32 kroner i dag.

Nummer to på vinnerlisten ble biotechselskapet MediCult, som steg 11 prosent til 13,20 kroner, etter et innsidekjøp.

Nedgangen i Oslo er i tråd med det vi har sett fra øvrige europeiske børser torsdag.

Her kan du se utviklingen på Oslo Børs.

Her kan du lese flere nyheter fra NA24.

Reklame

Dette er klærne kjendisene bruker i 71 grader nord

Kommentarer til denne saken