Gå til sidens hovedinnhold

Republikanerne upopulære i USA

Det amerikanske folket er fortsatt misfornøyd med president Bush. Demokratene kan kuppe kongressen ved valget neste år.

(NA24): En ny undersøkelse gjort av Time viser at 47 prosent av det amerikanske folket mener man bør trekke tilbake styrkene fra Irak. Samtidig kommer stadig verre tall for president George W. Bush.

Times siste undersøkelse viser at 53 prosent av amerikanerne er misfornøyd med jobben presidenten gjør. Det laveste Bill Clinton noensinne ble målt til, var 37 prosent.

Demokratene vinner kongressvalget
Samme undersøkelse viser også at demokratene sannsynligvis tar flertallet i kongressen ved valget i 2006. Nesten halvparten av velgerne som har bestemt seg, sier de vil stemme på demokratene, et forsprang på tolv prosentpoeng. Samtidig sier femten prosent av registrerte republikanske velgere at de ikke kommer til å stemme på republikanerne ved kongressvalget.

Kun 27 prosent av velgerne er fornøyd med jobben kongressen gjør.

Republikansk lyspunkt
Det eneste lyspunktet for republikanerne er at de aller fleste velgerne ønsker en republikansk president hvis valget stod mellom demokraten Hillary Clinton og republikaneren John McCain, som for øyeblikket er de mest sannsynlige kandidatene fra de to partiene.

Paradoksalt nok viser den samme undersøkelsen at seks av ti amerikanere ønsker en president som er svært forskjellig fra dagens.

Les flere nyheter fra NA24.no her.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken