Gå til sidens hovedinnhold

Reserve-nøkkelen gull verdt

Påsketuren kan koste deg flesk om du mister bilnøkkelen.

(iBergen.no) På vei hjem fra en fantastisk fin tur på bortoverski i puddersnøen. Kakaoen er tom og Kvik Lunsjen er fortært. Nå skal det bli godt å komme seg tilbake til hytta for å slappe av. Men hvor er bilnøkkelen?

Husk to nøkler
En ting er å miste den nøkkelen til den gamle Corollaen, en annen ting å miste den elektroniske nøkkelen til den flett nye Mercen eller BMW-en. Verden har faktisk ikke blitt lettere.

- Problemet har blitt mindre i antall men likevel et større problem. Nå har folk datachip i nøkkelen som skal korrespondere med elektronikken i bilen. Dette medfører en del ekstraarbeid og er veldig fordyrende. I verste fall må du inn på merkeverkstedet med bilen for å få en ny nøkkel. Det er ikke bare å file en ny nøkkel lengre, sier kommunikasjonsrådgiver i NAF, Jan Ivar Engebretsen, til iBergen.no.

Historiens hittil dyreste nøkkelhistorie på påskefjellet, kostet eieren 16.500 kroner.

Gi den til kona
Engebretsen håper folk tenker seg godt om hvor de legger nøkkelen før skituren. Helst bør nøkkelen ligge i en lomme med glidelås. Ekstranøkkelen bør du overlevere til dem som passer den best.

- Det er stort sett en kvinne med i bilen. Putter du reservenøkkelen i håndvesken hennes er du sikker. De mister aldri håndveskene sine. Den er med over alt, sier Engebretsen og humrer litt over det han mener er den enkleste leveregelen vi kan ha.

Om uhellet først skulle være ute og du ikke har med reservenøkkelen, bør du tenke alternativt.

- det går ekspressbusser over alt. Tog kan også brukes om du har noen naboer eller familie som kan komme seg inn hjemme hos deg for å finne reservenøkkelen. i noen tilfeller er det også billigere å reise hjem etter nøkkelen selv, sier kommunikasjonsrådgiveren.

Livredd for påsken
Det er 19 år siden påsken kom tilsvarende tidlig som den gjør i år. Dette kombinert med rekordmengder med snø i fjellet og dårlig vær, skremmer Engebretsen.

- Jeg er faktisk livredd for denne påsken. Leteaksjoner og stengte fjelloverganger. Folk må rett og slett ta sine forholdsregler.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen