Gå til sidens hovedinnhold

Restaurant-kunder svindlet for 300.000

Bankkortsvindelen fra to indiske restauranter i Bergen øker i omfang.

(iBergen.no) I juni slo politiet til mot to indiske restauranter i Marken etter mistanke om kortsvindel. Så langt er det 20 personer som har meldt fra om at kortene deres er tappet. Til sammen er det snakk om rundt 300.000 kroner som er tappet fra restaurantgjestenes kontoer. Alle uttakene er gjort i India, skriver Bergens Tidende.

- Vi samarbeider med indisk politi gjennom Interpol, men dette er et arbeid som tar tid, sier etterforskningsleder Einar Målsnes ved økonomiavsnittet i Hordaland politidistrikt til avisen.

Politiet mistenker utro tjenere å ha brukt en skimmer på kundenes kort. Men det ble ikke funnet bevis for dette under aksjonen i midten av juni der politiets økonomi og utlendingsseksjon, samt NAV og kemneren var med.

Den omfattende svindelen skal ha skjedd i perioden januar til mars i år. Politiet jobber nå med å finne identiteten til dem som gjorde uttakene. Det jobbes også med å få oversikt over hvem som var på jobb i restauranten da svindelen ble gjort i perioden januar til mars.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis