Gå til sidens hovedinnhold

Rettsstrid i Guds hus

12 pinsevenner ble utvist fra menigheten Betania på Vinstra. Nå har de tatt advokat og gått til søksmål mot menighetens ledelse.

Forstanderen og de eldste i pinsemenigheten mente at de ekskluderte pinsevennene ”leflet og kosepratet” med statskirken og indremisjonen. Dermed var de uønsket i menigheten.

- Vi finner oss ikke i en diktatorisk ledelse av pinsemenigheten på Vinstra, en menighet mange av oss har vært med i 40-50 år. Vi vil ha et vanlig ordinært liv i menigheten, ikke en menighet der forstanderen og hans to utvalgte eldstebrødre skal bestemme alt. Hvis det var ting vi andre medlemmer ville ta opp i menigheten, ja, da fikk vi beskjed om at det måtte trioen i toppen vurdere, sier Berit Milsteinhaugen på veiene av de 12 medlemmene til Gudbrandsdølen Dagningen.

Hun og de 11 andre er spesielt irritert på forstanderen i menigheten som de mener melder ut alle som ikke følger hans praktisering av troen.

- Det går ikke an at en person skal komme til bygda vår og sammen med en familie kapre en hel og positiv menighet på denne måten, sier hun.

17. november skal Vinstra tingrett ta stilling til om ekskluderingen av medlemmene er gyldig.

- For oss alle i menigheten betyr dette voldsomt mye. Her har vi bygd kirke og annet for store økonomiske verdier, alt gjeldsfritt, og så skal vi bli nektet å delta i møter og annen virksomhet. Nei, jeg håper virkelig ikke ekskluderingen av oss blir stående. Det vil være forferdelig urettferdig, sier Milsteinhaugen.

Reklame

Nå kan du teste HBO Nordic, Viaplay og Paramount+ gratis