Gå til sidens hovedinnhold

Returnerer støtte på 700.000

Senterpartiet returnerer partistøtte fra offentlig kontrollerte selskaper.

Senterpartiet har i landsstyremøte i dag vedtatt å betale tilbake støtten partiet mottok til Fornybar-prosjektet i 2009, opplyser Senterpartiet i en pressemelding.

Partiet mottok 500.000 kroner fra Eidsiva Energi og 200.000 kroner fra Troms Kraft.

Pengene betales tilbake fordi de er mottatt fra offentlig kontrollerte selskaper, noe partifinansieringsloven ikke åpner for.

- Saken er den at da jeg gjennomgikk alt rundt denne saken i dag, så fant jeg ut at partifinansieringsloven ikke åpner for den slags type støtte, sier generalsekretær Knut M. Olsen til Nettavisen.

- Vi har ikke vært bevisst nok på eierskapet til de bedriftene som har vært med på dette prosjektet, og det må vi ha rutiner for å fange opp, sier han.

Olsen understreker at det ikke er noe sammenheng mellom de omstridte gavene til Sp-statsrådene og tilbakebetalingen av støtten.

- Dette har kun sammenheng med at vi gikk inn og så på partistøtten, og da var det viktig for oss å gå gjennom dette, sier han.

Statsviter Frank Aarebrot mener det er ille hvis det faktisk viser seg at Senterpartiet har brutt regelverket.

- Jeg har jo aldri hørt at Høyre har betalt tilbake penger som de har fått fra næringslivet, men nå sier Senterpartiet selv at støtten strider mot regelverket, og det setter det i et helt annet lys, sier statsviter Frank Aarebrot til Nettavisen.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken