Gå til sidens hovedinnhold

Rev ned hasjbodene i fribyen

Innbyggerne i fristaden Kristiania i København rev søndag hasjbodene på Pusher Street, fordi de mener «regjeringen er latterlig».

Politikerne i det danske Folketinget er tilfredse med at innbyggerne i fristaden Christiania i København selv har revet hasjbodene langs den såkalte Pusher Street.

Justisminister Lene Espersen understrekte søndag at det er regjeringens klare holdning at den åpenlyse hasjhandelen i Christiania skal stanses.

–Det er gledelig dersom det forholder seg slik at christianittene selv tar et oppgjør med Pusher Street og hasjhandelen. Politiet vil fortsatt følge utviklingen tett, og jeg ser fram til å se hva som kommer ut av christianittenes egen innsats på området, sier Espersen.

Sosialdemokratenes justispolitiske talsmann Morten Bødskov håper at ryddingen av Pusher Street kan skape en mer nyansert debatt om fristadens framtid.

Hasjsalget til besøkende fortsatte søndag imidlertid som før. Men fra nå av skal salget av det forbudte stoffet foregå som i gamle dager, da hasjselgerne skjulte stoffet på magen, ifølge en ung, delvis maskert selger.

Det var hasjselgerne selv som tok initiativ til å rive bodene. Som begrunnelse oppga de at "regjeringen er latterlig".

Mange tilskuere samlet seg for å se på den livlige aktiviteten hvor bygningsmateriale fra skurene ble lagt på et stort bål og brent.

I en pressemelding fra Pusher Street heter det at selgerne har valgt å " byfornye" gaten fordi de ikke ønsker å være et argument for det de kaller regjeringens ulovlige og amoralske planer om å nedlegge Kristiania.

(NTB-Ritzau)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai