Gå til sidens hovedinnhold

Rift om Aalbu-jobben

Golfforbundet er fornøyd med antall søkere på Jan-Erik Aalbus tidligere sportssjefsjobb.

Jan-Erik Aalbu har forsvunnet til Vålerenga, og 12. januar gikk søknadsfristen ut for den ettertraktede jobben som sportssjef i Norges Golfforbund (NGF).

- Vi har fått inn 20 søknader, og blant disse er det mange interessante navn, sier generalsekretær i NGF, Geir Ove Berg, til Nettavisen.

Synd
Aalbu gjorde en solid jobb for golfsporten, og Berg innrømmer at det er surt at han gikk til VIF.

- Det er veldig synd at han sluttet, men det kan vi bare ta til etteretning - og som en utfordring. Vi ser nemlig ikke svart på det, vi må ha blikket rettet fremover, sier generalsekretæren.

- Blir det vanskelig å erstatte en mann som Jan-Erik Aalbu?

- Det er klart at det blir en utfordring å erstatte Jan-Erik, men hos de nye søkerne må vi også se på andre egenskaper enn de han hadde. Han var en veldig flink medieperson, og det er sikkert ikke alle som har hans evne til å skape entusiasme. Vi kan ikke få alt vi ønsker oss, men vi vil gjerne ha en sportssjef som er profilert utad og kjent med hvordan toppidretten fungerer. En kombinasjon av medietekke og toppidrettskompetanse er ideelt.

- Et godt år
2006 var et stort år for norsk golfsport, med Henrik Bjørnstad på PGA-touren og et juniorlag som ble verdensmestere.

- 2006 har vært et fantastisk år rent sportslig, og golfens utbredelse i Norge har fått et løft. Nå blir det en stor utfordring å få dette til å bli enda bedre.

- Hva var den største oppturen i fjor?

- Det å få en spiller på PGA-touren var usedvanlig stort. Golf er jo en meget stor idrett. Det er utrolig mange om beinet, og ett enkelt slag kan gjøre enorme utslag. Dessuten ble juniorene våre verdensmestere. Vi har altså juniorer som er verdens beste, og det er et gigantsteg i riktig retning for oss.

Henrik Bjørnstad klarte imidlertid ikke å beholde plassen på PGA-touren, og dokumentrot av manager Johan Elliot gjorde at Bjørnstad heller ikke fikk muligheten til å kvalifisere seg på nytt. Dermed må han spille på den mindre prestisjetunge Nationwide-touren denne sesongen.

- Først og fremst var det veldig synd at han ikke beholdt plassen på touren. Når det er sagt, så var søknadstabben en dyrkjøpt erfaring for oss. Derfor jobber vi med å bedre sikkerheten rundt utøverne og apparatet rundt dem, slik at noe slikt ikke skjer igjen, sier Berg.

Tror på Bjørnstad
Generalsekretæren tror imidlertid ikke Bjørnstad blir lenge på Nationwide-touren:

- Jeg håper han kommer godt i gang på Nationwide, men det er jo ingen liten turnering det heller - rent sportslig er den fullt på høyde med Europatouren. Likevel er han er i stand til å komme tilbake til PGA-touren på første forsøk.

- Hvor viktig er det for golfsporten i Norge å ha profilerte utøvere som Henrik Bjørnstad, Suzann Pettersen og Marius Thorp?

- Det er uhyre viktig for oss å ha slike flaggskip som er forbilder for andre. Husk at det ikke er lett å gå først i sporet, for å si det slik - men de har gjort det på en fortreffelig måte.

Golf har tidligere blitt sett på som en idrett for de rike og velstående, men har nå blitt en sport for alle. Det gleder Geir Ove Berg.

- Vi er det tredje største særforbundet i idretts-Norge nå. Vi har allerede markert oss som en breddeidrett - og toppidretten jobber vi kontinuerlig med å forbedre, avslutter han.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken