Gå til sidens hovedinnhold

- Riise lurt for 15 mill.

Bostyrer Odd Jo Forsell tror John Arne Riise ble lurt for store summer av sin tidligere agent Einar Baardsen.

Einar Baardsen ble slått personlig konkurs i slutten av januar. Bostyrer Odd Jo Forsell mener han har avdekket flere alvorlige forhold, blant annet økonomisk bedrageri og underslag.

I alt 18 kreditorer har meldt inn krav på til sammen 47 millioner kroner mot Baardsen.

Fotballstjernen John Arne Riise har det største kravet mot Baardsen. Liverpool-spilleren hevder at hans tidligere agent skylder ham nesten 28 millioner kroner og 10 millioner til selskapet Riise Invest.

Ifølge NRK mener Bostyrer Forsell at det er mistanke om at 15 av de nesten 40 millionene er underslått og bedratt fra Riise.

VG Nett skriver at 7 av de 15 millionene dreier seg om kassakreditter i Riises navn der Baardsen disponerte pengene. I tillegg skal det være overført 8 millioner kroner fra Riise som skulle til eks-kona som oppgjør i forbindelse med skilsmissen. Disse pengene mener Riise stoppet hos Baardsen.

Netcom er den største av de andre kreditorene, med 3,06 millioner kroner.

Ryfyle tingrett startet behandlingen av saken i dag. I Forsells innberetning heter det at det er skjellig grunn til mistanke om straffbare forhold hvis Riises opplysninger er korrekte, skriver Stavanger Aftenblad.

Baardsen-saken blir nå mat for politiet.

- Etter skiftesamlingen i Ryfylke tingrett vil saken bli oversendt politiet. Etterforskningen vil avklare om det har funnet sted kriminelle handlinger i forbindelse med forretningsdriften, sier Forsell til VG Nett.

Einar Baardsen stiller seg ifølge NRK uforstående til kravene fra Riise og hevder at det er fotballspilleren som skylder ham penger.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen