Gå til sidens hovedinnhold

Riise tok Drillo på senga

John Arne Riise (32) gir seg på landslaget. Beslutningen slo ned som en liten bombe mandag.

ULLEVÅL/GRØNLAND (Nettavisen): Riises 110. og siste landskamp ble VM-kvalifiseringskampen mot Albania i mars. Han topper listen over flest landskamper for Norge.

Landslagssjef Egil Olsen hyller Riises landslagskarriere.

Gjennomtenkt
- Han har hatt en imponerende karriere på landslaget, og 110 kamper er en stor prestasjon. John Arne har vist stor entusiasme og var alltid førstemann på trening og spillermøter. Jeg respekterer avgjørelsen og ønsker å takke han for innsatsen, sier Olsen til fotball.no.

Overfor pressekorpset på Ullevaal stadion erkjente han at Riise tok ham på sengen mandag.

- Jeg ble overrasket. Det er trist. Jeg skulle gjerne hatt ham med lenger. Jeg hadde regnet med at han i alle fall skulle være med i kvaliken her, det har ligget i kortene, sier Drillo.

- Dette er hans valg og det må vi respektere. Det virker som det er gjennomtenkt, legger han til.

Bemerket
Riise kritiserte nylig at han ikke fikk kapteinsbindet i en landskamp i februar. I fjor ble han kjørt beinhardt av VG før landskampene mot Island. Avisen mente han hadde oppført seg selvgodt.

- Det sa mer om han som sa det enn han det ble sagt om, mener Drillo.

Norges landslagssjef beskriver Riise på følgende måte:

- Han er utadvendt, impulsiv, full av entusiasme, og så stormer det mye rundt ham, for han er veldig impulsiv.

Riise har opp gjennom årene også gjort seg bemerket utenfor banen i flere sammenhenger, men på landslaget har han vært en meget solid spiller i mange år. Selv når det stormet som verst rundt ham, presterte Riise ofte til gode karakterer.

Neppe til Norge
- Etter en lang periode med mange tanker har jeg valgt å takke nei til videre landslagsspill for Norge. Avgjørelsen er tatt i samråd med mine nærmeste, men den har naturligvis vært helt min egen. Den tunge siden av et slikt valg, er åpenbar: Jeg har elsket hvert sekund jeg har spilt med norsk landslagsdrakt. Den gode siden av valget, er at det kjennes helt riktig. Det er en tid for alt, skriver Riise i pressemeldingen.

Riise spiller til daglig for Fulham i den engelske eliteserien. Han har tidligere sagt at han ønsker et par år til i Premier League før han vil spille i USA.

Det er lite trolig at Riise avslutter karrieren i Norge. Han flyttet som unggutt til Monaco der han slo seg fram og skaffet seg et navn. (©NTB)

Reklame

Sikre deg sommerens morsomme lesestoff

Kommentarer til denne saken