Gå til sidens hovedinnhold

- Riise vil slå meg i trynet

Og Brede Hangeland skjønner hvorfor.

HOTEL BRISTOL (Nettavisen): - Det er tydelig at jeg må få skikkelig tenning for at jeg skal score, sa Brede Hangeland til Nettavisen etter at han hadde scoret sitt første landslagsmål på 62. forsøk, borte mot Island for en måned siden.

Mot nederlagstippede islendinger lå Norge under, for så å snu kampen - mye takket være Brede Hangelands kjempebyks på John Arne Riises corner etter en times spill. Tenningsnivået var enormt, akkurat som det hadde vært den en drøy uke i forkant:

Brede Hangeland hadde dyttet ballen i eget mål hjemme mot Manchester United da bare fem minutter gjensto. I sluttsekundene gikk Fulham-stopperen opp, mer innbitt enn noensinne, og stanget inn utligningen - hans femte scoring for London-laget.

Edle Riise-hensikter
Han er altså ikke noen målmaskin, den sindige rogalendingen, men leverer når adrenalinet koker. Det vil John Arne Riise skal skje litt oftere.

- Jeg har tilbudt meg å slå Brede i ansiktet før Kypros-kampen på fredag, sier John Arne Riise til Nettavisen.

Brede Hangeland bekrefter historien.

- Han vil slå meg i trynet. Jeg er fortsatt i tenkeboksen, sier midtstopperen, og trekker på smilebåndet.

Leter etter tenningsknappen
Og – selv om det neppe er fullt så skummelt som det høres ut som, ligger det likevel en alvorlig undertone der.

- Det hadde vært veldig greit hvis det var en tenningsknapp man bare kunne slå av og på, innrømmer landslagskapteinen.

- Egentlig er jeg en ganske rolig mann, og det er vanskelig å kopiere den følelsen jeg fikk da jeg scoret selvmålet mot United. Den ekstra tenningen er dessverre ikke bare å trylle fram.

John Arne Riise håper likevel han kan få det til, men noen målmaskin har han likevel ikke tro på at han kan skape noen storscorer med noen velrettede klaps før avspark på Antonis Papadopoulos Stadium i Larnaca på fredag.

- Det er utrolig viktig vi får opp tenningsnivået og er skjerpet før kampen, men noen målmaskin blir nok Brede aldri, humrer Roma-proffen.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken