Gå til sidens hovedinnhold

Riksdagsmann får dobbelt lønn

Svenske Ola Rask lever opp til navnet sitt – han fyller nemlig to jobber. På en gang. Rask er både nestleder ved LOs kurssted Rönneberga og riksdagsmann. For dette har han en månedslønn på til sammen 85.000 kroner.

Sosialdemokraten Ola Rask tjener dermed betydelig bedre enn de fleste av sine kolleger i Riksdagen, avslører Aftonbladet. Som riksdagsmann har han en månedslønn på 46.400 kroner. På toppen av dette kan han hver måned legge 39.000 kroner, som betaling for jobben han gjør som fagforeningsansatt.

- Jeg har to lønner, og det er jo noe man kan diskutere, men det er jo ikke jeg selv som må vurdere det, sier Rask til avisen.

Ola Rask får mer enn lønn fra fagforeningen. Han disponerer også en Volvo S60, som er en tjenestebil betalt av fagforeningen, gjennom konferansesenteret Rönneberga, hvor han er nestsjef. Bilen bruker Rask også ofte når han er ute på oppdrag som riksdagsmann, og han har siden år 2000 kvittert ut over 67.000 kroner i kilometergodtgjørelse fra det offentlige.

Aftonbladet har tidligere avslørt at Ola Rask sørget for at en av sønnene fikk pusset opp leiligheten på fagforeningens regning. Prislapp: 920.000 svenske kroner. Han har også skaffet bosted til en annen sønn og til datteren. Datteren fikk leilighet i et konferansesenteret hvor han jobber, en leilighet som åpenbart er tiltenkt ansatte ved senteret.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken