Jamie Carragher har spilt Liverpools fem siste kamper og har fullført 90 minutter i samtlige. Manager Brendan Rodgers har fått ny tro på scouseren og uttalte nylig at klubben trenger flere «menn» som Carragher.

- Det viktigste vi trenger til sommeren er menn. Se på Jamie Carragher. Han er 35 år, men vår beste forsvarsspiller. Vi må klare å erstatte han, sa Rodgers ifølge The Guardian.

Hjelper et ungt lag
Fotballekspert Kasper Wikestad gir midtstopperen skryt overfor Nettavisen.

- Han har gjort det overraskende bra i perioder. Vært Liverpools beste forsvarsspiller den siste tiden, og det er kult. Hans nærvær, med hans holdninger, smitter over på et ungt Liverpool-lag. Det gir klubben en fordel, mener han.

Wikestad synes likevel det er smart at mannen som snart kan runde 500 ligakamper takker for seg. Bare Ian Callaghan har flere kamper enn Carragher i den røde trøyen.

- Det er helt greit. En riktig avgjørelse. Carragher er jo ikke den spilleren han en gang var. Han har mistet mye på grunn av alder, og da er det på tide å ta kvelden, sier fotballeksperten.

Han mener Liverpool trenger spillere på et høyere nivå.

- Liverpool kan ikke ligge der de er nå. De må ta steg fremover og hente spillere fra et høyere nivå. Men det er trist, for Carragher er en legende. Han var en av Premier Leagues beste midtstoppere i lang tid, slår Wikestad fast.

Av Jamie Carraghers sju kamper fra start i 2013 har Liverpool vunnet tre, spilt uavgjort to og tapt to. Tøffe bortekamper mot Arsenal og Manchester City har vært blant kampene. Antall innslupne i denne perioden er ni, men Carragher har fått mye ros fra både Rodgers og andre på Merseyside.

Ikke dramatisk for Skrtel
Martin Skrtel har blitt satt ut av laget og er erstattet av mannen som legger opp om noen måneder. Wikestad har imidlertid tro på slovaken.

- Jeg tror ikke dette er dramatisk for Skrtel. Jeg er overbevist om at han kommer sterkere tilbake, sier TV-profilen.

(artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw', 'C4473D7CA3E4464BB37427E0BB13D300', 'rsr4are3a6i11bjcnlewhvead', 575, 524, 'perf1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw-rsr4are3a6i11bjcnlewhvead', 'eplayer14');

Wikestad understreker likevel at klubben må hente bedre spillere. Et Liverpool ute av form hentet bare to nye spillere i januar. Nå kan sommervinduet bli avgjørende.

- Liverpool trenger en klar sjef i midtforsvaret. Agger er veldig god med ball, og med en bedre spiller ved siden av seg kan han bli enda bedre. Utfordringen er å tiltrekke seg gode nok spillere. Sturridge har gitt laget en ny dimensjon i angrep, men uten Champions League-spill kan det bli vanskelig å få inn en sterkere midtstopper enn Skrtel, mener han.

Eksperten har ingen høye forventninger for Liverpools ligainnspurt. Liverpool er nå ni poeng fra fjerdeplassen med en kamp mer spilt. Det blir ingen enkel oppgave å ta igjen dette for de røde.

- De klarer ikke Champions League og skal slite med å klare Europa League. Men det er mange kamper igjen og man skal selvsagt ikke gi opp. Liverpool må perfeksjonere spillet sitt, men på sikt tror jeg det blir veldig bra, avslutter Wikestad til Nettavisen.