Gå til sidens hovedinnhold

Ring for halv pris

De siste dagene har det vært ville tilstander. Prisene har halvert seg i løpet av uken.

Å være billigste aktør på listen til Telepriser.no er strategisk svært viktig, og de siste dagene har to aktører kjempet hardt om å holde den plassen.

Bare i løpet av fredagen har OneCall redusert sin pris fra 66 til 45 kroner på Post- og teletilsynets priskalkulator.

OneCall fikk konkurranse
OneCall har i relativt lang tid holdt denne plassen, og lovet at de skal være billigst. Tidligere denne uken slo derimot Nutel til med et nytt tilbud som de kaller KillBill som overtok denne plassen.

Frem til da var OneCall den aktøren som tilbød mobilabonnement som totalt kostet under 100 kroner i måneden basert på Teleprisers normalforbruk.

Fulgte hverandre i priskrig
Dette kunne ikke OneCall leve med, og dumpet minstefaktureringen fra 89 til 69 kroner i måneden. Like etter dumpet Nutel sin egen minstefakturering til 65 kroner.

Begge abonnementene inneholder «gratis» ringeminutter og sms-meldinger som ikke koster noe ekstra forutsatt at du i tillegg bruker mobilen utover minstefaktureringsbeløpet.

Dette førte igjen til at OneCall slaktet prisene sine, og minstefaktureringen ble kuttet til 45 kroner. I tillegg forsvant startavgiften på samtalene som inngår i de 40 gratis minuttene.

Stukket helt fra resten av aktørene
Resultatet av krigen er at OneCall nå kommer på førsteplass på listen med 45 66 kroner, mens Nutel havner på andre plass med 65 kroner. På tredjeplass kommer igjen ett OneCall-abonnement, og dette er på hele 111 kroner – to ganger så dyrt som det billigste abonnementet.

Oppdatering: Etter at denne artikkelen ble publisert oppdaget Post- og teletilsynet en regnefeil i listene til Telepriser.no som gjør at abonnementet til OneCall hadde feil pris. Den korrekte prisen er 66 kroner, ikke 45 kroner som det først stod. Dermed er det Nutel som har det billigste abonnementet i øyeblikket..

- Vi er veldig glad for at Post- og teletilsynet oppdaget og rettet denne feilen, selv om det viktigste for oss ikke er om vi er nummer én, to eller tre, men mer å skape en etisk debatt om den villedende markedsføringen i bransjen om prisen på abonnement, sier salgs- og markedsdirektør Siri Wormdahl i Nutel til Nettavisen.

OneCall vil tilbake på topp
Salgs- og markedsdirektør Thomas Sandaker i OneCall garanterer overfor Nettavisen at selskapet igjen vil ligge på toppen av listen fra midnatt.

- Vi kommer til å gå tilbake til det som er var utgangspunktet i dag på 45 kroner. I abonnementet vil vi nå øke antall gratis ringeminutter til 55 minutter og samt 55 gratis SMS-meldinger. Dermed vil vi på Telepriser ligge med 45 kroner, sier Sandaker til Nettavisen.

Om de andre aktørene på markedet akter å følge etter i priskrigen er ukjent.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken