Gå til sidens hovedinnhold

Ringstad roses etter Braga-debut: - Imponerende

Stian Ringstad (24) fikk tillit i portugisernes startoppstilling.

Ringstad spilte en drøy time da Braga vant 4-0 borte mot mot Leixoes i ligacupen onsdag kveld.

- Det gikk bra. Jeg hadde ikke spilt en kamp siden midten av oktober, og det var tungt å spille på en dårlig bane, men jeg føler jeg kom bra fra det, sier Ringstad til Nettavisen på telefon fra Portugal.

Får ros

Han spilte venstreback i den timen han fikk være på banen, og den tidligere LSK-spilleren får allerede mye ros for debuten.

- Ringstad har skapt mye trøbbel, og sammen med målscorer Pedro Santos har han utmerket seg så langt. Flott debut! skriver twitterbrukeren Jan Hagen, som følger portugisisk fotball tett.

- Imponerende debut av den unge, norske backen Ringstad (...). Linket opp på super måte med Santos, og alltid en trussel, skriver Andy Taylor. Han analyserer portugisisk fotball for nettsiden Football Radar.

Selv fikk Ringstad hint om at trenerteamet likte det de fikk se.

- Det virket som de var fornøyde. Jeg er i en periode hvor det tar litt tid å sette seg inn i nye ting, nytt spillesystem og andre prinsipper, men det virker som de er fornøyde. Det er gøy at jeg fikk start en kamp såpass tidlig. Jeg må uansett smøre meg med tålmodighet, sier han.

- Går bedre og bedre

Ringstad var ikke involvert i noen av Bragas scoringer, men mener selv han burde hatt en målgivende pasning.

Venstrbacken, som har én A-landskamp for Norge, forteller at ting begynner å stemme bedre og bedre siden overgangen fra LSK i desember.

- Jeg kom hit mens de andre spillerne var midt i sesong, og det var høyt nivå på treningene med en gang. Jeg brukte litt tid på å komme inn i det, men nå føler jeg det går bedre og bedre. Jeg er positiv med tanke på fremtiden, sier han.

- Holder du nivået på treningene, føler du?

- Ja, jeg gjør det. Det var en tøff start når man kommer fra ferie og ikke har trent fotball på en stund, men nå har jeg kommet meg inn i det. Ting går bedre for hver dag, sier han.

Språkkurs

Han flyttet inn i egen leilighet for et par dager siden, og nå mangler det bare å skaffe en bil.

Men språket sliter han med.

- Jeg begynner på språkkurs snart, og det trengs, for språket er veldig vanskelig. Jeg prøver å fange opp noen ord her og der, og bruker en ordbok for å lære litt. Alt går på portugisisk, men trenerstaben er flinke i engelsk og prøver å hjelpe meg, sier han.

Neste mulighet for spilletid kommer førstkommende søndag, når Braga tar imot Rio Ave på hjemmebanen Estádio Municipal de Braga, som rommer i overkant av 30.000 tilskuere.

- Må være tålmodig

Men den gamle LSK-backen tør ikke spå om han får sin ligadebut eller ikke.

- Vi får se. Jeg er litt forsiktig med å håpe på ting siden det fortsatt er tidlig siden jeg kom hit, men jeg var med på benken forrige ligakamp. Jeg føler at jeg nærmer meg, men jeg skjønner at jeg må være tålmodig. Det er jeg villig til å være, og det er positivt at jeg allerede nå fikk noen minutter, sier han.

Ringstad undertegnet 22. desember en kontrakt med portugiserne som strekker seg til sommeren 2019.

Braga spiller i Portugals øverste divisjon, og ligger på en solid fjerdeplass etter 18 runder denne sesongen.

Kommentarer til denne saken