Gå til sidens hovedinnhold

Risikerer 20 år for drap

Haidar Hussain drepte kvinnen som var siktet for å ha tatt livet av hans kjæreste. Nå risikerer han 20 års fengsel.

Tirsdag la påtalemyndigheten ned påstand om 20 års fengsel for Haidar Hussain (23) og hans venn, Ali Ayaz Shafa (21). Ordene «Rettferdigheten skal seire», som Hussain skrev som minneord til kjæresten, er et av momentene som påtalemyndigheten mener beviser at Hussain planla å drepe. Drepe for å hevne kjæresten.

En tredje person (21) risikerer 16 års fengsel fordi han sto vakt utenfor da likvideringen skjedde.

25. juni 2006 døde Tanja Petrusson (20) av en overdose. 41 år gamle Anne Marit Søgård ble kort tid etter siktet for uaktsomt drap på den unge kvinnen. Hun hadde satt den dødelige sprøyten.

Skutt på kloss hold
Fire dager etter at den dødelige overdosen ble satt, stormet Petrussons kjæreste, Haidar Hussain, inn i kvinnens leilighet på Torshov i Oslo. Med seg hadde han vennen Shafa, og en tredje person som holdt vakt utenfor.

På kloss hold ble den 41 år gamle kvinnen likvidert med åtte skudd.

De tre tiltalte nektet straffskyld da rettssaken startet. Hussain forklarte at han ankom leiligheten for å hente noen av kjærestens ting som skal ha blitt igjen i leiligheten da hun døde.

Under sin forklaring fortalte han at drapet på Søgård var et uhell i en svært opphetet situasjon.

Les hans forklaring her

- For strengt
Men påtalemyndigheten har ikke festet lit til hans forklaring. Etter at Petrusson døde, skrev Hussain «Rettferdigheten skal seire» som minneord til kjæresten. Påtalemyndigheten mener det er et av bevisene for at drapet var planlagt.

- Dette er uansett en påstand som er alt for streng, noe jeg selvfølgelig også sa hva jeg mente om, sier forsvarer for Haidar Hussain, advokat Marius Dietrichson til NTB.

Dom i saken faller 27. mars.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua