RØA - KATTEM 8-1:

Rivaliseringen mellom Røa og Stabæk har nådd nye høyder etter de siste sesongenes tøffe kamp om titlene.

I fjor delte lagene søsterlig på trofeene. Stabæk vant serien, mens Røa gikk til topps i NM for tredje gang på rad.

Lørdag kunne Røa feire årets seriemeterskap etter en overbevisende seier over Kattem på hjemmebane.

5. november møtes også Røa og Stabæk i cupfinalen i Telenor Arena.

-Ikke noe hadde vært bedre enn å trøkke kongpokalen i trynet på dem på deres hjemmebane, konstaterer Røa-kaptein Siri Nordby i samtale med Nettavisen.

-Skal jekke dem ned
Fjorårsmester Stabæk hadde fortsatt en ørliten mulighet til stjele seriegullet fra Røa før de to siste serierundene.

Men Oslo-laget kunne avgjøre gullkampen selv og levnet ingen tvil om at «Dynamite Girls» er en verdig serievinner.

Røa tok saken i egne hender fra første minutt og ga seg ikke før det sto klare 8-1 i målprotokollen på Røa kunstgress. Allerede etter en halvtime sto det hele 6-0 til vertene.

Landslagsduoen Elise Thorsnes og Emilie Haavi scoret tre ganger hver, mens Mathe Braavold Johansen og en annen landslagsstjerne, Lene Mykjåland, sto for de øvrige Røa-målene.

Dermed får ikke seriefinalen borte mot fjorårsmesteren noen betydning for hvem som vinnner Toppserien.

Siri Nordby lover likevel at Stabæk, som bør vinne for å sikre seriesølvet, ikke skal få noen hyggelig generalprøve foran cupfinalen.

- Vi skal gi alt og ikke slappe av selv om vi har avgjort serien. Vi skal jekke dem ned, lover den tidligere landslagsspilleren.

Har funnet høstformen
Hun tror Røa står sterkt rustet til å slå Stabæk både i siste serierunde og i cupfinalen.

- Laget har fått inn høstformen skikkelig, slik som vi pleier. Vi har veldig troa på at vi vinner, og har for vane å heve oss når vi spiller avgjørende kamper, sier Nordby til Nettavisen.

Ann Iren Mørkved reduserte én gang for Kattem før pause, men resten av kampen ble ikke annet en grei skuring for årets seriemester.

Stabæk vant lørdagens bortekamp mot Sandviken med 1-0 etter mål av Kristy Moore. Men bærumsklubben må likevel konsentrere seg om sølvkampen i Toppserien.

Medaljeutfordrerne Kolbotn og Arna- Bjørnar vant også sine kamper lørdag. En serierunde før slutt ligger Stabæk foran Kolbotn på målforskjell, mens Arna-Bjørnar ligger to poeng bak.