Gå til sidens hovedinnhold

- Robin van Persie er en komplett spiller

Alex Ferguson hyller Robin van Persie etter nok en imponerende forestilling.

Wigan - Manchester United 0-4:
Manchester United-spillerne kunne gi Sir Alex Ferguson en forsinket bursdagsgave tirsdag. Manageren som ble 71 år gammel på selveste nyttårsaften har sittet 26 år i managerstolen på Old Trafford.

United hadde en luke på syv poeng ned til Manchester City på andreplass i ligaen før tirsdagens bortekamp mot Wigan.

Robin van Persie hadde før tirsdagens kamp scoret 62 mål på sine siste 71 kamper. Det er intet annet enn meget imponerende tall fra nederlenderen. Med to fulltreffere tirsdag har han nå 64 på 72 kamper.

To scoringer før pause avgjorde kampen til bortelagets fordel, før serielederen satte to til i nettet i den andre omgangen.

- Fantastisk scoring
Sir Alex Ferguson var selvfølgelig en meget glad herremann etter tirsdagens storseier. Skotten var full av lovord for sine to spisser.

- Robin er en komplett fotballspiller. Måten han lager mål på er fantastisk. Forarbeidet på hans første scoring var brilliant, skryter Ferguson til Skysports om klassescoringen til nederlenderen.

Også Javier Hernandez får skryt etter tirsdagens oppvisning.

- Han har vist at han er en målscorer helt siden han kom. Han er rett og slett brilliant, sier manageren som ble 71 år gammel på nyttårsaften.

Oppskriftsmessig
I det første kvarteret av første omgang var det vanskelig å se at det var topp mot bunn som spilte mot hverandre. Wigan var fullt på høyde med bortelaget innledningsvis.

Utover i omgangen tok bortelaget mer og mer over spillet i kampen. Etter 35 minutter tok også bortelaget oppskriftsmessig ledelsen.

Patrice Evra fyrte av et hardt skudd fra skrå vinkel som Ali Al-Habsi måtte gi retur på. På returen dukket Javier Hernandez opp og skjøt ballen enkelt i mål. En skikkelig måltyv-scoring.

To minutter før første omgang var over doblet bortelaget ledelsen. Robin van Persie, som har vært en kanonsignering for Manchester United, herjet med en svimmel Wigan-forsvarer. Ivan Ramis ble rundlurt av skuddfinten til van Persie, og nederlenderen kunne enkelt skru ballen bort i det lengste hjørnet. Lekkert mål av toppscoreren.

United kunne gå til pause med en komfortabel tomålsledelse.

Spikeren i kista
63 minutter ut i kampen satte Hernandez spikeren i den berømte kista.

Van Persie skjøt et frispark i muren fra 25 meters hold. På andreballen var måltyven Hernendez frempå igjen, og spissen dundret ballen inn i nettet bak en sjanseløs Al-Habsi.

Resten av oppgjøret fortsatte United å dominere, og Wigan hadde store problemer med å produsere sjanser.

To minutter før slutt kunne van Persie sette kronen på verket. Nederlenderen fikk ballen servert på sølvfat fra Danny Welbeck, og kunne sette ballen inn i det åpne målet.

Dermed vant United kampen og beholder forspranget på tabellen ned til byrival Manchester City.

Kommentarer til denne saken