Gå til sidens hovedinnhold

«Rocknes» slepes onsdag

Onsdag morgen starter den omfattende slepeoperasjonen for å få vraket av «Rocknes» fra Vatlestraumen til Ågotnes på Sotra.

Pårørende og redningsmannskaper beskriver timene etter havariet.

- I alt 12 til 14 fartøyer kan komme til å delta i operasjonen. Halvparten av båtene skal utføre selve slepet og de andre skal være i beredskap med lenser og pumper for å fange opp mulige oljeutslipp fra vraket, sier beredskapsdirektør Tor Christian Sletner i Kystverket til NTB.

Operasjonen er beregnet å ta om lag sju timer. Sletner utelukker imidlertid ikke at det hele kan komme til å ta enda lengre tid.

- Vi går inn for å gjennomføre slepingen i dagslys, men det skal i hvert fall ikke ta mer enn ett døgn, sier Sletner etter et planleggingsmøte mellom involverte parter mandag.

Under slepingen blir Vatlestraumen og Sotra bru stengt for trafikk, og det kan også bli flyforbud til og fra Flesland lufthavn.

Vraket skal slepes til dypvannskaia ved olje- og beredskapsbasen på Ågotnes. Der skal man først ta ut de omkomne som befinner seg i skipet. Så skal vraket tømmes for olje og ballastvann.

Rederiet, Jebsen Management, ville mandag ikke si hva som skal skje med vraket når de omkomne er brakt ut og all olje fjernet.

Reklame

Dette har aldri vært mer populært enn nå