Gå til sidens hovedinnhold

Røde tall for Ocean Rig

Periodisk klassing av boreriggen Leiv Eriksson førte til underskudd for Ocean Rig og styreformann Geir Aune i et knallsterkt riggmarked.

Røde tall på bunnlinjen i et riggselskap er sjelden kost i dagens brennhete riggmarked, men Ocean Rig måtte se en negativ bunnlinje i andre kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Årsaken til dette var at den ene av selskapets to avansert borerigger måtte inn til fem års periodisk klassing i perioden. Dette, sammen med utbedringer på kritisk utstyr ombord, førte til at riggen fikk totalt 45 dager uten inntekter i andre kvartal

Rød bunnlinje
Med Leiv Eriksson offhire i halve kvartalet endte nettoresultatet på minus 18,2 millioner dollar i perioden, mot minus 25,3 millioner i andre kvartal i fjor. Driftsinntektene endte på 37,3 millioner dollar i kvartalet, mot 49,8 millioner i andre kvartal i fjor.

Driftsresultatet i andre kvartal endte på minus 4,9 millioner dollar, ned fra pluss 3,2 millioner i samme periode i 2005. Driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) endte på pluss 8,3 millioner, mot pluss 17 millioner i samme periode i fjor.

Venter jubel
Tredje kvartal spås av selskapet å bli langt sterkere. Dette skyldes at begge riggene, Leiv Eriksson og Eirik Raude, i tredje kvartal vil gå på nye kontrakter med betydelig høyere dagrater.

- Den kraftige forbedringen i kontantstrømmen som følge av riggenes påbegynnelse av nye kontrakter denne sommeren vil tillate oss å fortsette tilbakekjøpene av aksjer og tilbakebetaling av kapital, sier styreformann Geir Aune i en kommentar.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken