Gå til sidens hovedinnhold

Røkke i «hemmelig» styremøte i dag

I dag er det styremøte i Aker Solutions, men det holder selskapet tett om.

Etter det Nettavisen erfarer foregår tirsdagens styremøte i Aker Solutions i selskapenes lokaler på Lysaker ved Oslo.

Dette vil imidlertid selskaptes ledelse ikke informere om. Selskapet, som er utsatt for sterk politisk kritikk etter å ha handlet selskaper fra Kjell Inge Røkke-kontrollerte Aker for nær to milliarder kroner, skal ha planlagt styremøtet allerede før påske.

Les også: - Ga ordre om Røkke-krig

Røkke er styremedlem i Aker Solutions. Styreleder i selskapet er Aker-direktør Øyvind Eriksen, som fikk en bot på 50.000 kroner i forbindelse med tidligere og avdøde helseminister Tore Tønnes mye omtalte «suksesshonorar» på 1,5 millioner kroner etter Røkkes oppkjøp av Kværner.

Her er en presentasjon av hele Aker Solutions-styret (staten har ikke styremedlemmer i selskapet).

Ikke tilgjengelig
Nettavisen har i hele dag forsøkt å få kommentarer fra selskapets kommunikasjonsavdeling, men uten resultat.

I kommunikasjonsavdelingen opplyses det at det er kommunikasjonsdirektør Jannik Lindbæk som skal besvare pressen i forbindelse med turbulensen rundt selskapet.

Men Lindbæk har ikke besvart Nettavisens henvendelser. Det opplyses at han sitter opptatt i møte.

- Ikke korrekt
Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad (Ap) gikk før påske ut og sa at Aker-transaksjonene ikke er behandlet korrekt. Departementet har også satt Pareto Securities på jobben med å vurdere prisingen av selskapene Aker solgte.

Brustad risikerer selv å bli gransket i kjølvannet av saken. Torsdag i neste uke kan Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité sette i gang sin granskning - om tre av medlemmene i komiteen krever det.

- Aker Solutions-saken virker veldig uoversiktlig og rotete, så det kan være grunn til å se på om regjeringen og forvaltningen har utøvd statens eierskap på en god måte. Hva Kjell Inge Røkke har gjort i forbindelse med saken er det ikke komiteens jobb å granske, sier komiteens leder - Lodve Solholm (Frp), til Nettavisen.

Kommentarer til denne saken