Gå til sidens hovedinnhold

Røkke og Gjelsten gir Molde 125 millioner

Molde mottar nyttårsgave.

Bare en drøy time etter at Ole Gunnar Solskjær ble presentert som ny Cardiff-manager i Wales, kalte Molde inn til pressekonferanse på Aker Stadion.

Spekulasjonene gikk på at klubben ville presentere Solskjærs erstatter allerede, men det viste seg ikke å stemme.

Styreleder i Molde Fotball AS, Leif-Arne Langøy, kunne i stedet fortelle at klubben har mottatt en nyttårsgave.

- Klubben har fått en nyttårsgave på 125 millioner norske kroner. Den nyttårsgaven er gitt av familien Røkke og familien Gjelsten. Disse 125 millionene skal brukes til investeringer på Aker Stadion, delvis ombygging av stadion, men ikke minst til drift av klubben og å sikre god drift av klubben de neste tre årene, sa Langøy.

Røkke-familien bidrar med 90-100 millioner og Gjelsten-familien med 25-30 millioner kroner.

- TRG (Røkke-familien) tilfører stiftelsen Molde Fotball 55 millioner kroner i første omgang. 30 mill er i driftsstøtte - resten til investeringer. Gjelsten betaler sin tredjedel inn i Molde Fotball AS. Jeg går inn i styret - Røkke og Gjelsten går ut av styret, sa Langøy under pressekonferansen.

- Aker har brukt ca. 300 millioner på Molde Fotball, og stadion er gjeldsfri.

Klubben kan dermed fortsette jobben mot målet om å bli økonomisk uavghengig.

- Målet er at klubben skal ha en forutsigbarhet de neste tre årene og jobbe videre mot å bli økonomisk uavhengige. I 2002 dekket Aker 75 prosent av budsjettet. I 2012 og 2013 dekker eierne 15 prosent, sa Langøy.

Om trenerspørsmålet kunne administrerende direktør Tarjei Nordstrand Jacobsen si følgende:

- Molde er attraktiv. Mange dyktige trenere er interessert, og vi jobber med å få til en løsning. Vi ønsker Ole Gunnar og teamet lykke til i Cardiff og takker for det de har gjort i Molde. De vil utgjøre en forskjell også i Cardiff.

Kommentarer til denne saken