Gå til sidens hovedinnhold

- Røkke og regjeringen er enige

Røkke får gjennomføre handelen - men må gå med på prisreduksjon. - Feil, sier departementet.

Kjell Inge Røkke og regjeringen skal ha kommet frem til et kompromiss i Aker-saken, melder NRK.

Kompromisset går ut på at Røkke får gjennomføre salget fra Aker til Aker Solutions, men at han trolig må gå med på å redusere prisen.

Like etter at NRK gikk ut med nyheten, ble den dementert av Nærings- og handelsdepartementet.

«Viser til oppslag i NRK Dagsrevyen hvor det skapes et inntrykk av at det er inngått en avtale mellom staten og Aker som blant annet innebærer at transaksjonene skal gjennomføres.

- Dette medfører ikke riktighet, sier statssekretær Øyvind Slåke.»

- Trenger ny vurdering
Ifølge statskanalen skal Aker Solutions nå innhente en ny, uavhengig verdivurdering av handelen. Denne nye verdivurderingen skal et utenlandsk selskap stå for.

Men ifølge departementet jobbes det altså ennå med en avtale.

Statsminister Jens Stoltenberg har gjennom hele prosessen holdt fast på kravet om en ny verdivurdering av transaksjonene.

- Vi mener at vi trenger en ny verdivurdering. Det vi har sagt hele tiden er at de enten ikke er gyldige - eller så må de ha en ny behandling, sier Stoltenberg til statskanalen.

Omstridt handel
I den omstridte handelen ble fem selskaper solgte fra Røkke-dominerte Aker ASA til Aker Solutions, der Kjell Inge Røkke bare eier 24 prosent.

Betalingen er to milliarder kroner, som altså går fra Aker Solutions og til det Røkke-dominerte Aker. I tillegg overtar Aker Solutions ansvaret for å skaffe til veie ytterligere tre til fem milliarder kroner i finansielle forpliktelser som ligger i selskapene Aker Solutions overtar.

- Det betyr mye renter og en anstrengt finansiell situasjon hvis selskapet først skal låne to milliarder kroner og så (nærmere) fem milliarder kroner til, skrev Hegnar i en analyse tidligere fredag.

Røkke snakker
Både statsminister Jens Stoltenberg, næringsminister Sylvia Brustad og Kjell Inge Røkke har deltatt i samtaler den siste uken, og ifølge NRK vil Kjell Inge Røkke gjøre rede for saken i løpet av neste uke.

Kommentarer til denne saken