Gå til sidens hovedinnhold

Rolig etter TV 2-dokumentar

Den norske ambassadøren for Syria og Libanon har ikke opplevd noen spesielle problemer etter at dokumentaren om Muhammed-tegningene ble vist mandag.

- Vi har hørt rykter om dokumentaren, men ikke opplevd noe negativt etter at den ble vist, sier ambassadør Hans Wilhelm Longva til Nettavisen.

Se dokumentaren på Web-TV

Han ble 6. august utnevnt til Norges ambassadør for Libanon og Syria. Den norske ambassaden i Syria ble brent ned i februar, da en rasende mobb angrep i forbindelse med karikaturstriden. Også den norske ambassaden i Iran ble angrepet og ramponert.

- Sitter trangt
- Så lenge vi fremdeles sitter meget trangt i midlertidige lokaler blir vi hele tiden minnet om angrepet, sier Longva.

Ambassadepersonellet i Syria holder for tiden til på et hotell i Damaskus.

Syriske myndigheter har erkjent erstatningsansvar for nedbrenningen, og Norges krav er nå under vurdering fra syrisk side.

- Ambassaden fikk ingen advarsler fra Utenriksdepartementet, men mottok en saksopplysning om at TV 2 skulle vise dokumentaren. Det ble ikke gjennomført noen spesielle tiltak i forbindelse med at dokumentaren ble vist, sier Longva.

140 drept
Ambassadøren har heller ikke hørt om problemer i Libanon i forbindelse med visningen av dokumentaren.

Mer enn 140 mennesker ble drept etter masseprotester og sammenstøt over hele den muslimske verden. Aksjonene mot blant annet de norske ambassadene ble utløst fordi tolv tegninger av profeten Muhammed ble satt på trykk i en dansk avis fire måneder tidligere. I tiden etter stod den på trykk i 150 aviser i Europa og i Midtøsten, deriblant norske Magazinet.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn