Gå til sidens hovedinnhold

Roma holdt liv i tittelhåpet

Håpet lever for Francesco Totti og Roma.

Roma holdt liv i sin lille tittelsjanse i serie A med 4-2-seier i den utsatte kampen mot Parma onsdag.

Seieren gjør at luken til serieleder Juventus ble redusert til åtte poeng med sju serierunder igjen å spille. Ettersom Juventus har avgitt bare 12 poeng på de 31 første kampene, er det lite sannsynlig at laget roter bort den ledelsen.

Roma-seieren gjør at laget trenger bare ett poeng til for å sikre plass i mesterligakvalifiseringen. Laget er ni poeng foran tredjeplasserte Napoli og ligger meget godt an til å få sikker plass i mesterligaen.

– Denne seieren var viktig, sa Miralem Pjanic, som scoret ett av Roma-målene på 24-årsdagen.

– Vi spiller bra for tiden, og vi gleder oss til resten av sesongen. Vi vil ha så mange poeng vi kan få. Juventus gjør det bra, men vi gir ikke opp.

Onsdagens kamp startet på stillingen 0-0 i det 9. minutt, etter at den ble avbrutt av regn for to måneder siden.

Gervinho og Francesco Totti ga Roma ledelsen to ganger i det første kvarteret på Stadio Olimpico. Totti gjorde 2-1 på volley mindre enn ett minutt etter at Afriyie Acquah utlignet. Det var hans 234. mål i serie A.

Pjanic og Rodrigo Taddei økte hver sin gang i annen omgang. Jonathan Biabiany scoret gjestenes siste trøstemål rett før slutt.

Parma måtte tåle sitt annet tap i hovedstaden på fire dager, etter at det ble 2-3 for Lazio søndag. Laget er på sjetteplass, og sjansen til europacupspill er blitt svekket i løpet av den siste uken. (©NTB)

Kommentarer til denne saken