(iOslo.no) Pinseaften ble ti kvinner overfalt og antastet av en guttegjeng i Sofienbergparken. 6. mai ble fire menn pågrepet etter et massivt gjengoppgjør i parken, hvor en person ble alvorlig skadet.

Når skolen skinner blir parken et eldorado av engangsgriller, fyll og narkotika. Si din mening i bunn av saken.

- Det er blitt en partypark. På dagtid er det helt greit, men om kvelden har vi byttet park. Da går vi i parken på Kampen istedenfor, sier Mari Hustoft til iOslo.no.

Saken fortsetter nedenfor.Ikke trygge
Sammen med venninnene Anne Barlaug og Miriam Nordgård hadde hun med barna i Sofienbergparken onsdag - vel og merke på dagtid.

- Folk har begynt å rømme fra parken. Før var det alltid hyggelig her. Nå virker det som det er mer vold og fyll, sier Barlaug.

For at jentene skal føle seg trygge i parken igjen, må det være mer synlig politi.

- De må skape trygghet. Vi følger oss ikke trygge her lenger, sier de.

I forhold til tidligere mener venninnene også at parken er overfylt av søppel i helgene.

Les mer:Soler seg på 60.000 lik i Sofienbergparken.

Tar grep
Ragnhild Munclair, avdelingssjef for personal- og administrasjonsavdelingen Bydel Grünerløkka, er enig i venninnenes oppfatning.

- Det som er det triste med dette er at andre slutter å bruke parken på ettermiddagene og kveldstid. Beboerne rundt parken opplever også forstyrrelser i sitt dagligliv. Det syns ikke vi ikke noe om og vi tar grep, forteller Munclair.

Har du bilder eller historier fra ubehagelige parkopplevelser? Send en e-post til tips@ioslo.no.

Møtte politiet
Munclair utdyper hva som skal gjøres for å få parkmiljøet på fote igjen.

- I forrige uke hadde vi et møte med politiet som ga oss gode tips for å få blant annet familier tilbake til parken. Vi vil også ha et beboermøte med de som bor rundt parken rimelig raskt, hvor det vil bli vurdert flere tiltak sammen med dem. Politiet har lovet oss at de skal patruljere litt oftere i parken, men vi skulle gjerne hatt vakthold der, men det er vanskelig å få til, understreker Munclair.

Et av tiltakene som uansett vil bli realisert er å få opp flere toaletter i parkområdet.

- Vi skal sette opp flere toaletter der, vi satt opp et nytt betaltoalett der i fjor som ikke er spesielt attraktivt, forteller hun.

Vorspiel
Når solen skinner på helgedager forvandles parken til et eneste stort vorspiel. iOslo.no har selv observert åpenlys narkotikabruk i parken.

- Det er dette som plager naboene og vi skulle gjerne også hatt et tidspunkt for når det skal være ro i parken. Vi ønsker først og fremst at Sofienbergparken skal være en allbrukspark hvor trivselsfaktoren skal stå i sentrum. Det er en fantastisk grønn lunge som vi må ta vare på, sier Munclair.

Les flere nyheter på iOslo.no.

Hva synes du? Er det for mye fyll og bråk i Oslo-parkene?