Gå til sidens hovedinnhold

Romskip styrtet i Stillehavet

Et russisk lasteskip brukt ved den internasjonale romstasjonen brant opp i atmosfæren og sank i Stillehavet onsdag.

Fragmentene av det russiske lasteskipet, tidligere brukt til å frakte søppel og brukt utstyr fra den internasjonale romstasjonen, ble styrtet ned i Stillehavet onsdag.

Kontrollert
Den kontrollerte styrten skjedde i forkant av ankomsten til et nytt lasteskip, melder AP.

- Ingeniører koblet løs skipet Progress M-57 klokken 00.29 natt til onsdag, og sendte det på kollisjonskurs med Stillehavet, sier talskvinne Vera Medvedkova ved den føderale russiske romfartsmyndigheten til AP.

Store deler av skipet brant opp da det gikk inn i atmosfæren, og fragmenter av det styrtet over et digert område av Stillehavet, omkring 4200 kilometer øst for New Zealand.

Nytt skip
Et nytt skip av typen Progress M-59 skal lette torsdag, og ankommer romstasjonen to dager senere med 2,5 tonn drivstoff, romvandringsutstyr og andre forsyninger til de to amerikanske astronautene og den russiske kosmonauten som for øyeblikket befinner seg ombord i romstasjonen.

De russiske bemannede Soyuz og de ubemannede Progress-skipene har lenge vært arbeidshestene i romstasjonsprogrammet. Skipene har fraktet mannskap og forsyninger til og fra romstasjonen mens de amerikanske romfergene har stått på bakken.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn