Gå til sidens hovedinnhold

Romturisme er en suksess

Virgin Galactics har allerede solgt billetter for 31 millioner dollar.

(SIDE2): Det utenomjordiske charterselskapet har solgt rundt 200 billetter. Det svarer til inntekter på 31 millioner dollar, eller 175 millioner norske kroner.

Begynner i 2009
Salget av turer ut i verdensrommet, blir av selskapet betegnet som en suksess. Tatt i betraktning at det fortsatt er over et år til den første kommersielle flygingen, er Virgin Galactic godt fornøyd.

Planen er å begynne ferieturene fra New Mexico i USA i begynnelsen av 2009. Tre år senere skal flygingene ut i verdensrommet også gå fra Kiruna i Nord-Sverige.

Bengt er med
Avisen Norrländska Socialdemokraten kan fortelle at 69 år gamle Bengt Söderqvist, fra Tvärskog utenfor Kalmar, allerede har kjøpt seg en billett til 1,4 millioner svenske kroner.

Virgin Galactic vil ikke offentliggjøre hvem som står på selskapets liste over fremtidige romturister. I tillegg til svenske Söderqvist, har den amerikanske filmstjernen Victoria Principal betalt for en luftig tur. Hun er kanskje mest kjent for sin rolle som Pamela Ewing i såpeserien «Dallas».

Tidlig neste år vil Virgin Galactic presentere farkosten SpaceShipTwo. Et fartøy som kan ta turen ut i verdensrommet med rundt hundre romturister.

Les også:

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner