Gå til sidens hovedinnhold

- Ronaldo foran Messi

Portugiseren er ikke nummer to alle steder.

Fotballelskere verden over er stort sett enige. Lionel Messi er verdens beste fotballspiller.

Litt uflaks i grunn for Real Madrids Cristiano Ronaldo, for hadde det ikke vært for den kortvokste argentineren, ville nok 26-åringen ligget meget godt an i kåringen.

Det er da også Ronaldo og Messi som peker seg ut som de kanskje aller største stjernene på to svært stjernespekkede lag.

Følg «El Clasico» i Mesterligaen fra 20.45 her!

- Ronaldo er best
Messi har nettet 50 ganger på 49 kamper for Barcelona denne sesongen, mens Ronaldo kun må ta til takke med 42 fulltreffere på 48 opptredener for Real Madrid.

Også i lag Liga må den portugisiske taktikeren nøye seg med en andreplass. Fem serierunder før slutt har katalanerne et forsprang på åtte poeng ned til hovedstadslaget.

Real Madrid har imidlertid kapret en cuptittel foran nesa på rivalen så langt denne sesongen, men det er nok andre troner Ronaldo & Co. ønsker å rive Barcelona ned fra.

Det finnes også en som mye heller ville hatt Ronaldo enn Messi på sitt lag. Mannen det er snakk om er selvfølgelig skotte, svært glad i tyggis, og regjerer i Manchester United.

Det var som kjent Sir Alex Ferguson som i sin tid hentet Ronaldo til United fra portugisisk fotball som tenåring, og skal nok ha mye av æren for at 26-åringen har nådd så langt som han har.

- Jeg har hatt Ronaldo som spiller og mener fortsatt han er verdens beste, sier Sir Alex ifølge Daily Mail.

- Han kan bruke begge føtter, han har utrolig teknikk, styrke og mot. Ronaldo er også mye bedre på hodet enn Messi, selv om også han er fantastisk, sier skotten.

- Kjenner ham godt
Manageren innrømmer likevel at grunnen til at han foretrekker en portugiser framfor en argentiner, har mye å gjøre med deres tidligere samarbeid.

- Det kommer helt an på hvordan du ser på en spiller. Siden jeg hadde Ronaldo her så lenge, så vet jeg hvor dedikert og hardt han jobbet for å bli best i verden, sier han.

- Den holdningen veier tungt på mitt syn på ham som spiller og som person, sier ringreven.

Onsdag barker Real Madrid og Barcelona sammen til den første av to semifinaler i Mesterligaen. Vinneren møter trolig nettopp Manchester United til finale på Wembley i London.

- Messi er modig
Ferguson vil derfor være på plass på Santiago Bernabeu onsdag kveld, for å finsikte de to storlagene.

Og selv om han altså foretrekker Ronaldo, sparer ikke skotten på godkruttet når det kommer til Messi heller.

- Når du ser en guttunge som Messi, så vet du at han er en dedikert spiller. Han elsker å spille fotball, sier United-sjefen.

- Han er like modig som en løve og frykter ingen situasjoner. Det er mange type spillere, men det er ingen tvil om at både Ronaldo og Messi kan gjøre helt spesielle ting.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken