Gå til sidens hovedinnhold

Ronaldo hjelper dødssyk niåring

Nuhazet har kjempet mot kreften siden han var syv år.

Ni år gamle Nuhazet fra Las Palmas har kjempet mot kreftsykdommen i to år.

Da gutten fra Las Palmas møtte Cristiano Ronaldo før Real Madrids siste seriekamp forrige sesong, var det en drøm som gikk i oppfyllelse.

Møtet med den portugisiske superstjernen skulle imidlertid vise seg å bli en vendepunkt på et enda viktigere plan enn bare opplevelsen ved å møte ham.

Ble anbefalt å stoppe behandling
Canarias Investiga skriver at legene fortalte i mars kreften hadde spredd seg til tre forskjellige deler av ryggraden til gutten. De sa til foreldrene at det var ingenting de kunne gjøre og anbefalte dem å stoppe behandlingen slik at gutten slapp å lide lengre.

Foreldrene spurte om det var noe de kunne gjøre, hvor som helst i verden for å hjelpe Nuhazet, men ble fortalt at det eneste alternativet som var igjen var eksperimentell behandling.

Det var da Nuhazets fetter søkte hjelp hos noen av sine ressurssterke venner og fikk etter hvert tak i Jorge Mendes, en av de mektigste agentene i fotballverden. De arrangerte en reise fra familiens hjem på Kanariøyene til Real Madrids kamp mot Mallorca.

På kampdagen fikk Nuhazet en gledelig overraskelse, da han fikk møte Cristiano Ronaldo. Superstjernen lovet å dedisere en eventuell scoring den dagen til gutten.

Ronaldos gave
Real Madrid slo Mallorca 4-1 og tok hjem ligatittelen for første gang på fire år. Ronaldo scoret det første målet og akkurat som han lovet, dediserte han målet til Nuhazet.

Det var en perfekt dag for den syke gutten, men han skulle få en enda større gave. Dagen etter kampen, ringte Mendes og fortalte at Real Madrid-president Florentino Perez, som noen uker tidligere hadde mistet konen sin etter en lang kamp mot kreften, hadde personlig ringt legene på Sanchinarro sykehuset.

Nuhazet får nå behandling med spesialmedisiner fra USA og fortsetter sin kamp mot kreften.

Kommentarer til denne saken