Gå til sidens hovedinnhold

- Ronaldo kan ikke måle seg

Johann Cruyff kaster seg inn i debatten om hvem som er verdens beste spiller.

Den tidligere nederlandske storspilleren Johann Cruyff taler Lionel Messis sak i diskusjonen om hvem som er verdens beste fotballspiller.

I et intervju med France Football sier Cruyff at han anerkjenner Ronaldos kvaliteter, men at Messi har en større variasjon i spillet sitt. Nederlenderen mener at Messi drar fordeler av størrelsen sin.

- Messis rykk, retningsforandringer, og hans posisjonering er på et annet nivå. For Ronaldo er ikke dette mulig. Først og fremst er dette et spørsmål om størrelse. Cristiano Ronaldo er kapabel til mange ting med sin styrke, men han mangler Messis variasjon i spillet.

Mannen bak totalfotballen mener at tre Barcelona-spillere nominert til Gullballen viser at katalanerne spiller fotball slik den skal spilles.

- Fotball skal spilles med føttene, og ballen skal ikke forlate bakken. Gullballkandidatene viser at teknisk intelligens kan beseire fysisk styrke.

Hvem som er best vil uansett bli diskutert lenge etter de begge har lagt skoene på hylla. Så langt denne sesongen står Cristiano Ronaldo med 19 mål og 5 målgivende pasninger, mens Lionel Messi har 17 mål og 10 målgivende.HTML EMBED
Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken