TSJEKKIA - PORTUGAL 0-1:

Ordkrigen mellom Cristiano Ronaldo og Lionel Messi har, i hvert fall om man skal stole på pressen, vært het i løpet av sommerens EM-sluttspill.

Det hele startet med at danske fans ropte «Messi, Messi», da Danmark og Portugal møttes i gruppe B. Ronaldo hadde raskt svar på tiltale.

- Hva drev Lionel Messi med på denne tiden i fjor? Han var på vei ut av Copa America, sa Ronaldo og siktet til Argentinas exit i turneringen i 2011.

Lionel Messi har ikke latt seg dra inn i saken.

- Jeg har ingen verdens ting å si når det gjelder disse Cristiano Ronaldo-kommentarene, skal Messi sagt nylig.

Slengkyss til Messi?
Skal man tro brukere på nettstedet Twitter ser det imidlertid ikke ut til at Ronaldo helt har lagt saken bak seg. I torsdagens kvartfinaleseier skal han ha kommet med en gest.

Etter at 27-åringen scoret vinnermålet mot slutten av kampen, skal han ha løpt bort til kameraet og sendt et slengkyss i retning La Liga-kollegaen, mens han sa «Mes-si».

Hvorvidt det hele bare er oppspinn, eller om det faktisk er noe sannhet i disse påstandene er fortsatt uvisst. Men siden det var brukeren Barcastuff som la ut meldingen først, så kan det kanskje være behov for en lastebil med salt og en diger klype. Meldingen sprer seg likevel som ild i tørt gress på Twitter.

Etter kampen ville Ronaldo i hvert fall helst snakke om fotball.

- Jeg synes vi spilte veldig bra. Vi skapte mange sjanser. Det viktigste var å komme seg videre til semifinale og vi er glad for at vi klarte det, sa Ronaldo til UEFA.com.

- Vi traff stanga flere ganger, men til slutt så lyktes det. I forrige kamp traff jeg også stanga to ganger, men det viktigste er at jeg scorer til slutt, sa portugiseren.

Nani var enig med lagkameraten.

- Det var en tøff kamp, og vi prestere veldig bra. Alle ute på banen leverte fantastisk innsats. Det var derfor vi tok oss videre, sa Nani til UEFA.com.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Ronaldo i stolpen
Det var på ingen måte noen underholdende første omgang på Stadio Narodowy, og ingen av de to lagene klarte å feste et realt grep om matchen.

Det var likevel én stor forskjell på Portugal og Tsjekkia, og det var Cristiano Ronaldo. Real Madrid-spilleren sto for det meste av store sjanser de første 45 minuttene.

Den aller største kom rett før pause. Portugiseren tok med seg ballen inne feltet på nydelig vis, og avsluttet. Ballen gikk i stanga til Petr Cech i Tsjekkia-buret.

Også i det 24. minutt var Ronaldo farlig frampå, da han ble spilt alene igjennom, men dommer Howard Webb hadde tatt fløyten til munnen i det Ronaldo avsluttet.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Petr Cech var likevel flott ute å avverget skuddet til 27-åringen.

Real Madrid-spilleren viste også at det akrobatiske sitter i løpet av første omgang. I det 34. minutt sto Ronaldo onside og leverte et brassespark. Ballen gikk utenfor.

Tsjekkia hadde ikke all verden å by på, men etter 17 minutter stormet Vladimir Darida opp på høyrekanten og slo inn foran mål, der Milan Baros lurte.

Den omstridte midtstopperen Pepe var imidlertid våken og fikk avverget foran nesa på den tidligere Liverpool-spilleren. Godt forsvarsspill av Portugal.

Første omgangs mest ulykkelig var nok tidligere Tottenham-spiss Helder Postiga. Han pådro seg en skade i det 40. minutt og måtte forlate banen. Inn kom Hugo Almeida.

Stolpekongen scoret
Ronaldo og Portugal fortsatte etter pausen, og kapteinen fortsatte å skape sjanser. I det 50. minutt satte han et frispark fra distanse i stolpen. Hans fjerde stolpetreff i EM.

Med det har Ronaldo alene flere stolpetreff enn noen av de 15 andre nasjonene i turneringen. Sverige er nærmest med sine tre, mens Nederland satte to i treverket.

Ronaldo fikk også med seg noen lekekamerater etter hvilen, og etter 59 minutter satt ballen i nettet. Hugo Almeida ble imidlertid korrekt avblåst for offside.

Tsjekkia var forsiktige før pause, enda mer forsiktige etter pause. Like etter det annullerte mål skapte likevel Vaclav Pilar litt kvalme på kanten med et flott raid, uten at det ble resultat.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Det var likevel Portugal det meste handlet om. Nasjonen skapte en rekke store sjanser, som blant annet da Nani fikk avsluttet i svært god posisjon i det 73. minutt.

Manchester United-spilleren sto plutselig fri inne i boksen, men traff ikke helt bra i det avgjørende øyeblikket, og ballen gikk over mål. Tsjekkerne kunne igjen puste lettet ut.

Det skulle drøye før det løsnet, men i det 79. minutt skulle det endelig bli uttelling, og selvfølgelig var det Ronaldo som fikk æren av å stange ballen i mål.

Joa Moutinho sto bak innlegget som Ronaldo omsatte i kassa. Flere mål ble det ikke og dermed er Portugal klare for semifinale.