Gå til sidens hovedinnhold

- Rooney er ikke til salgs for noen pris

Engelsk storavis hevder Manchester United har bestemt seg.

Wayne Rooneys framtid i Manchester United har vært blant de heteste temaene på ryktebørsen denne sommeren.

Nå hevder engelske The Guardian at klubben har bestemt seg.

Avisen, som vanligvis har god kontroll på det som rører seg på innsiden av Old Trafford, hevder å ha kilder på at Wayne Rooney er ikke til salgs for noen pris.

Avgjørelsen om å beholde spissen skal komme fra øverste hold og skal ikke være mulig å omgjøre denne sommeren.

Om The Guardian har rett i sine påstander, er dette svært dårlige nyheter for José Mourinho og Chelsea, som tidligere har fått avslått to bud på angrepsspilleren.

Engelskmannen har ikke spilt en eneste kamp for United i sesongoppkjøringen denne sommeren, og han har også gitt uttrykk for at han ønsker å forlate de rødkledde fra Manchester.

- Manchester United er gale om de selger Wayne Rooney, uttaler Gary Neville til The Telegraph.

- En profesjonell type
Den tidligere Manchester United-spilleren ser ikke hvordan Manchester-klubben vil kunne klare å erstatte engelskmannen om han forlater dem denne sommeren.

- Han har spilt nesten hver eneste kamp de siste sesongene, har scoret over 20 mål hver sesong og er den som har vunnet flest titler.

Neville mener Rooney har vært den viktigste spilleren i Premier League de siste åtte årene, og at han har vært en enorm bidragsyter for Manchester United.

- Det er ikke bare det han presterer på banen som gjør ham viktig, men også hans personlighet og karakter. Typer som Wayne Rooney vokser ikke på trær, sier Neville.

Rooney har gitt uttrykk for at han ønsker seg bort fra United, men den tidligere lagkameraten tror ikke at Rooneys ønske vil ha noen innflytelse på hans holdninger dersom klubben velger å ikke selge ham.

- Han vil kanskje bytte beite nå, men hvor desperat er han? Jeg tviler på at Rooney vil tvinge fram et problem på den måten Luis Suarez har gjort i Liverpool. Han er en profesjonell type som trener hardt og ønsker å gjøre det bra.

- Chelsea har ikke gode nok spisser
Chelsea-manager José Mourinho skal ha vært klar på at han ønsker å hente Wayne Rooney denne sommeren, og Gary Neville mener at London-laget trenger en bedre angriper for å hevde seg denne sesongen.

- For å kunne kjempe om ligatittelen behøver man en angriper som kan score 20-25 mål i sesongen. De har allerede Torres, Demba Ba og Lukaku, men jeg tror ikke det er nok. De trenger sterkere spillere for å vinne Premier League, mener Neville.

Manchester United serieåpner borte mot Swansea lørdag 17. august.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken