Gå til sidens hovedinnhold

Rooney raser mot «drittslenging»

Manchester United-spissen forbannet på pressen.

Den siste tiden har det gått en rekke rykter om framtiden til Manchester United-spiss Wayne Rooney.

Flere medier hevder at stjernen igjen har blitt bedt om å bli solgt. Klubber som Bayern München, Chelsea og Paris St. Germain har blitt satt i forbindelse med spissen.

Det at Rooney og kommende United-manager David Moyes ikke har verdens beste forhold fra før, har også vært bensin på bålet. Moyes tar som kjent over neste sesong.

Torsdag kunne man også lese i en rekke aviser at Rooney hadde «fjernet United» fra Twitter. Spissen hadde altså tatt bort ordet «Manchester United-spiller» fra sin profil, ble det hevdet.

- Er bare dritt
I stedet står det nå «NikeUK Athlete» og mange tolket dette som at Rooney ikke lenger anså seg selv som United-spiller. Nå slår imidlertid 27-åringen tilbake mot ryktene.

- Det som er skrevet om meg er bare dritt. Pressen sier jeg har fjernet Manchester United fra Twitter. Det er ikke sant, for det har aldri stått Manchester United der, opplyser han på sin nettside.

- Det eneste som har skjedd her, er at jeg ble spurt av Nike om å legge på «@NikeUK» på profilen min. På samme måte som mange andre idrettsprofiler, fortsetter han.

Rooney opplyser også om at dette skjedde for en god stund siden.

- Forandringen ble gjort for tre uker siden, men likevel går folk rundt og snakker om dette som om det skulle skjedd i går, skriver 27-åringen.

Det Rooney hevder blir også bekreftet av sponsoren Nike.

- Vi ba Rooney om å gjøre dette i april. Vi spurte Rooney og andre idrettsutøvere som er sponset av Nike om å gjøre dette, opplyser sportsgiganten.

- Må være motivert
Hvorvidt Rooney fortsatt er en del av Manchester Uniteds planer eller ikke, er likevel uvisst. Ryktene om at spissen var på vei bort, startet lenge før Moyes ble ansatt som manager.

Dag Langerød, ansvarlig redaktør i Uniteds norske supporterklubb, sa til Nettavisen torsdag at han tror Rooneys framtid på Old Trafford blir Moyes' første oppgave som manager.

- Han har hatt en variabel sesong i år, men likevel vært involvert i over 20 mål (12 mål, 10 assists). Det er altså en middelmådig sesong for Rooney. Det er ikke lenge siden han var i superform og scoret 30 mål på en sesong. Det ville vært fantastisk å ha en motivert Rooney med videre, men han har ikke virket helt på nett og fornøyd den siste tiden. Så dette må avklares. Får ikke Moyes de signalene han ønsker, er det kanskje bedre at Rooney får en ny start et annet sted, sa Langerød

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren

Kommentarer til denne saken