Gå til sidens hovedinnhold

Rooney slår tilbake mot kritikerne

- England har mange lovende spillere, mener United-spissen.

Tirsdag har England skjebnekamp mot Polen. Tre poeng betyr VM-billett til Brasil, og Wayne Rooney tror engelske fans har mye å glede seg til.

Fredag fikk Englands landslag en opptur da Montenegro ble slått 4-1. Med seieren tok de et stort steg mot VM i Brasil neste år, men de er fortsatt avhengige av å slå Polen på Wembley tirsdag.

Mot Montenegro fikk Tottenhams Andros Townsend sin debut, og unggutten svarte med å score ett av Englands fire mål.

Stjernespissen Wayne Rooney mener det er mye å glede seg over i engelsk fotball for tiden.

- Vi må først og fremst kvalifisere oss, men vi har mange unge spillere på gang. Jeg hører mange snakke om at det ikke er nok gode og unge engelskmenn, men vi har flere lovende unge spillere. Andros Townsend har en stor framtid. Det har også Danny Welbeck, Daniel Sturridge, Phil Jones, Chris Smalling, Jack Wilshere, Alex Oxlade-Chamberlain og Theo Walcott, sier Rooney.

Få engelske spillere
De siste ukene har antall spillere fra England i Premier League vært under lupen. Tall fra BBC viser at bare drøye 32 prosent av spillerne i den engelske toppdivisjonen er engelske. Spania vant EM i 2008 og 2012, og VM i 2010. I den spanske serien er nesten 60 prosent av spillerne spanjoler, mens halvparten i Bundesligaen er tyske.

Likevel kritiserer altså Rooney de som ikke mener England er flinke nok til å utvikle egne talenter.

- Vi er fornøyde med stallen vi har, og ser lyst på framtiden, sier han.

Står uten VM-mål
Rooney scoret Englands første da de slo Montenegro fredag. Det var hans 27. landslagsmål i kamper som enten er i kvalifisering eller mesterskap. Det er flere enn noen andre i Englands landslagshistorie.

22 av de målene er kommet i kvalifiseringskamper, og ser en bort fra EM i 2004, har Rooney vært svak i alle mesterskapene han har spilt.

- Jeg har ikke scoret i et VM ennå, sier han selvkritisk.

I mesterskapsdebuten i 2004 scoret han fire ganger før mesterskapet tok slutt med en skade. Etter det har han scoret ett enslig mesterskapsmål: Mot Ukraina i EM i fjor. (©NTB)

Kommentarer til denne saken