Gå til sidens hovedinnhold

- Rooney vil til City

Wayne Rooney er åpen for det som kan bli en av tidenes mest kontroversielle klubbskifter.

Oslo (ANB): Spekulasjonene raser rundt framtiden til Manchester Uniteds aller største stjerne. Mandag kveld gikk Chelsea-sjef Carlo Ancelotti ut og bekreftet at klubben er interessert i å hente stjernespissen til Stamford Bridge. Skulle det bli realitet, vil det smerte for United-fansen.

Tirsdag våknet imidlertid de rødes tallrike supporterskare opp til nyheter som stikker betydeligere dypere inn i hjerterota. Ifølge den velrenommerte britiske storavisen The Guardian skal nemlig Wayne Rooney nå være åpen for en overgang til byrival Manchester City.

Gjør som Tevez?
24-åringen, som ifølge rapportene har havnet i unåde hos manager Sir Alex Ferguson, skal ha gitt ledelsen på Old Trafford klar beskjed om at det blir uaktuelt å signere ny kontrakt med klubben. I stedet er han rede til å følge i fotsporene til Carlos Tévez, som forlot United til fordel for City foran årets sesong.

Tevez-overgangen ble ikke godt mottatt blant United-fansen, men skulle Rooney gå samme vei vil trolig reaksjonene bli betydelig sterkere, skriver The Guardian.

Barcelona og Real Madrid har de siste dagene vært nevnt som de fremste kandidatene til å sikre seg Rooney – dersom måljegeren forlater Old Trafford når overgangsvinduet åpner i januar. Og britiske medier har spekulert i at hovedpersonen selv også har hatt et ønske om å flytte til Spania.

Så enkelt er det imidlertid ikke.

Vil bo nær søsteren
Kona Colleen skal være skeptisk til å forlate England. Hun ønsker å bo i nærheten av sin 12 år gamle søster Rosie, som lider av sykdommen Rett Syndrom. Tilstanden til jenta skal ha forverret seg de siste ukene – etter at britiske medier omtalte Wayne Rooneys angivelige utroskap med prostituerte.

Videre kan Manchester City ha et fortrinn i kampen om Rooney – i form av at klubbens fotballdirektør Brian Marwood er en nær bekjent av United-stjernens rådgiver Paul Stretford. Marwood kjenner også hovedpersonen godt, fra sin tidligere jobb som sjef i utstyrsleverandøren Nike. Sistnevnte er en av Rooneys personlige sponsorer.

En sentral kilde i Manchester City bekrefter overfor The Guardian at klubben vil følge Rooney-sagaen nøye i tiden som kommer – med tanke på en eventuell overgang. (ANB)HTML EMBED
Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå

Kommentarer til denne saken