Gå til sidens hovedinnhold

Rooneys EM-håp

United-stjernen håper han kan spille EMs gruppespillkamper likevel.

I Englands siste EM-kvalifiseringskamp mot Montenegro ble Wayne Rooney utvist etter å ha sparket ned Miodrag Dzudovic.

Uefas var ikke nådig i sin dom og ila Manchester United og Englands stjernespiss tre kampers karantene, noe som fører til at alle gruppespillkampene i sommerens EM går fløyten.

Nå har Uefa gått med på å ha en personlig høring med Wayne Rooney og Fabio Capello, som er desperate etter å redusere straffen.

Manchester United spiller bortekamp mot Basel i Sveits 7. desember, og sir Alex Ferguson har gitt Rooney tillatelse til å reise på høring i Nyon dagen etter.

Med seg har 25-åringen Fabio Capello og jurister fra FA, for å forsøke å redusere straffen.

- FA bekrefter at Wayne Rooney og Fabio Capello vil delta på en personlig høring for Uefa, som vil vurdere anken mot avgjørelsen om å suspendere Wayne i tre kamper etter utvisningen mot Montenegro i oktober, sa FA i en pressemelding onsdag.

FA-talsmann Stuart Mawhinney forteller at fotballforbundet har samarbeidet tett med Manchester United for å finne en dato som gjør at Rooney kan møte personlig.

- Fotballforbundet har gitt all støtte til Wayne og landslaget gjennom denne prosessen. Fabio Capello har også gitt sin fulle støtte og vil delta i høringen sammen med Wayne.

Skulle Rooney lykkes med sin anke, er det sannsynlig at suspensjonen vil reduseres fra tre til to kamper.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken