Gå til sidens hovedinnhold

Rooneys skjebne avgjøres i desember

Stjernen har fortsatt et lite håp om å få spille «hele» EM.

Det var i EM-kvalifiseringskampen mot Montenegro at England-spiss Wayne Rooney måtte tusle av banen med rødt kort.

Manchester United-spilleren sparket ut mot en motspiller og fikk direkte rødt for episoden. Utvisningen kostet ham en karantene på tre matcher.

Dette betyr at Rooney må stå over hele gruppespillet i sommerens EM-sluttspill i Polen og Ukraina. 26-åringen har imidlertid fortsatt et lite håp.

England har nemlig anket dommen om å suspendere stjernen i tre kamper og avgjørelsen på hvorvidt anken når fram vil bli tatt den 9. desember.

Det er det europeiske fotballforbundet (UEFA) som bekrefter at saken vil bli avgjort på denne datoen.

- UEFA vil se nærmere på anken til England i forbindelse med utvisningen til Wayne Rooney 9. desember. Dette vil skje i UEFAs hovedkvarter i Nyon, heter det i en pressemelding.

- Dette kommer som en følge av anken det engelske forbundet leverte inn 4. november og omhandler de tre kampers karantene Rooney ble ilagt av UEFA 13. oktober, heter det.

Etter at Rooney fikk dommen ble det heftig spekulert i om landslagstrener Fabio Capello kom til å vrake spissen fra EM-turneringen. Flere eksperter mente han burde gjøre dette.

Capello selv har imidlertid gitt signaler om at han likevel ønsker å ta med Manchester United-stjernen, selv om han altså må se hele gruppespillet fra tribunen.

Kommentarer til denne saken