Gå til sidens hovedinnhold

«Rørende å se hvordan de støtter hverandre»

Ordføreren i Herøy er imponert over ungdommene etter branntragedien.

- Vi prøver å skape møteplasser der folk kan samles og sørge. Det er veldig fint når vi ser at ungdommen selv tar initiativ, slik vi ser at de har gjort. De møttes ved ulykkesstedet og i kirken i går. De snakker og trøster hverandre. Det håper jeg de fortsetter å gjøre, det er rørende å se hvordan de støtter hverandre, sier ordfører Arnulf Goksøyr i Herøy kommune til Nettavisen.

Fire ungdommer savnet
Søndag ble kommunen med litt over 8000 innbyggere rammet av stor branntragedie. Kelly Nerland Remøy (22), Steffen Myklebusthaug (22) og Marius Voldsund (20) fra Herøy, og Kamilla Grimstad (17) fra Hareid er alle savnet og trolig de som ble funnet omkommet inne i det utbrente huset.

Det er bare halvannet år siden Herøy kommune i Møre og Romsdal sist ble rammet av en tragedie. Kriseteamet i Herøy måtte rykke ut da skipet «Bourbon Dolphin» forliste utenfor Shetland. Flere av mannskapet som gikk ned med båten var bosatt i Fosnavåg, blant dem en 15 år gammel gutt.

Hele lokalsamfunnet er rammet av branntragedien.

- Det er veldig mange som er berørt. Ungdommer i denne aldersgruppen har ofte et veldig stort nettverk. Det er skolekamerater og tidligere skolekamerater og mange slektninger, sier Goksøyr.

Sørgegudstjeneste
Herøy kirke i Fosnavåg vil være åpen mandag kveld. I tillegg planlegger kommunen også en minnegudstjeneste som skal holdes tirsdag klokka 19.00. I tillegg til de pårørende vil også ordførerne i Herøy, Skodje og Hareid delta. (artikkelen fortsetter etter bildet.)

Politiet vet ennå ikke hva som startet brannen. Svaret vil komme tidligst onsdag, opplyser lensmann Per Otto Myklebust i Herøy til Nettavisen. Da begynner Kripos sine undersøkelser. Politiet har plombert åstedet ved å spikre igjen dører og vinduer i det utbrente huset på Flusund. Det er ikke mistanke om at det har foregått noe kriminelt i forkant av brannen.

Seks døde i Oslo
I Oslo har ikke de pårørende etter brannen i Urtegata som krevde livet til fire menn og to kvinner lørdag samme mulighet til å støtte hverandre. Flere av de døde kan være av utenlandsk opprinnelse, mener ID-gruppen. Politiet håper å identifisere de seks som ble funnet døde i løpet av denne uken.

LES OGSÅ: Fire menn og to kvinner døde her

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken

Kommentarer til denne saken