Gå til sidens hovedinnhold

Roser AaB for Drillo-fotball

FC København-trener Ståle Solbakken sammenligner det danske mesterlaget Aalborgs spillestil med god gammeldags Drillo-fotball.

Og den norske suksesstreneren legger intet negativt i den karakteristikken. Han ser klare likheter mellom måten AaB spiller fotball og måten Norge framsto under Egil Olsens ledelse på 90-tallet.

- I min optikk spiller de på samme måte som Drillo gjorde med Norge. De står i en meget lav 4-5-1-formasjon, og de spiller et meget kontaktsøkende forsvar. De satser videre på overganger og er ekstremt gode i kontraspillet og på dødball, sier Solbakken til danske Tipsbladet.

Mye pepper
Det norske landslaget fikk mye pepper fra utlandet under Drillos ledelse. Onde tunger ville ha det til at man nesten utelukkende satset på en primitiv spillestil med mange lange baller mot en enslig spiss.

Spesielt enkelte danske medier var harde i kritikken. Solbakken vil ikke være med på det i hylekoret. Han ser snarere humoren i måten AaB nå omtales i hjemlandet.

- Det er morsomt at AaB blir så berømt i danske medier akkurat nå, når de faktisk gjør det med samme våpen som Drillo ble utskjelt for i Danmark, sier han.

Solbakken påpeker at han har respekt for de resultatene AaB har oppnådd denne sesongen.

- De leverte flott innsats mot Deportivo, og de spilte på samme måte mot Horsens. De har et solid grunnlag, sier han.

City neste
Det er svensken Magnus Pehrsson som har snudd den vonde trenden Bruce Rioch havnet i med Aalborg etter at Erik Hamrén stakk til Rosenborg i fjor sommer.

Mens FC København forsvant ut av Uefa-cupen i 16-delsdelsfinalen mot Manchester City, sørget Pehrsson for at Aalborg tok seg videre på imponerende vis ved å slå ut spanske Deportivo La Coruna. Avansementet ble sikret med en uhyre sterk 3-1-seier på bortebane – etter først å ha slått spanjolene 3-0 på eget gress.

Nå trykker hele Danmark Aalborg og Pehrsson til sitt bryst.

I åttedelsfinalen skal Aalborg og Kjetil Wæhler ut mot nettopp Manchester City. Den første kampen spilles kommende torsdag på City of Manchester Stadium.

(ANB)

Kommentarer til denne saken