Gå til sidens hovedinnhold

Rottene inntar England

Rottene tyter ut av de kollapsede kloakksystemene.

Alarmene uler igjen i England etter at meteorologene varslet mer regn til helgen i områdene som allerede ligger under vann. Uværet kan føre til hele ni sammenhengende regntimer. Flomfaren er stor og myndighetene ber befolkningen om å være forberedt, melder britiske Sky News.

- Mange områder er allerede mettet av vann. Men til helgen kommer mer regn og vannet kommer til å gå rett i elvene. Flomfaren er veldig høy, sier meteorologene i den britiske tv-kanalen.

Rotteavføring
I tillegg frykter helsemyndighetene utbrudd av infeksjoner på grunn av det store antallet rotter som har kommet ut av de kollapsede kloakksystemene.

- Rottene er ikke aggressive, men kan bli dem dersom man prøver å fange dem. De skaper ikke bare støy og vond lukt, men er også en fare for helsa, sier Oliver Madge i den britiske skadedyrmyndigheten.

Sky News gjennomførte denne uken laboratoriumanalyser av vannet i flere av områdene rammet av flommen. Analysene viser at vannet som renner utenfor husstandene i distriktet Tewkesbury i Gloucestershire, faktisk er renere enn vannet som har samlet seg i kjellerne inne i husene.

Vannet i boligene inneholder 1000 ganger flere E.coli-bakterier enn vannet utenfor, ifølge Sky News.

Vannet i husene har stått stille i flere dager mange steder, noe som gjør det lett for reproduksjonen og spredningen av flere bakterierarter. Testen fant også salmonella og rotavirus i vannet.

Fem omkommet
Minst fem personer har omkommet i flomkatastrofen som har rammet den sentrale og sørvestlige England siden forrige uke. I flere dager var 350.000 mennesker uten drikkevann siden i regionen Gloucestershire.

Rundt 300.000 husstander langs Themsen sto uten vanntilførsel og strøm i flere dager i forrige uke.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien