Gå til sidens hovedinnhold

Rowling: - Må bli forelsket igjen

JK Rowling startet sin USA-turné mandag. Forelskelse, professor Slur og død sto på programmet.

(SIDE2): Om du er en av de få Harry Potter-fans som ennå ikke har lest «The Deathly Hallows» får du kanskje stoppe her.

Avslørte mer
For mandag startet JK Rowling sin lille USA-turné der hun først og fremst møter barn for å snakke med dem om Harry Potter og det magiske universet. Turneen er i det store og det hele forbeholdt barn som er fans av Potter og Rowling vil ikke gjøre mange medieopptredener.

Rowling svarte villig vekk på spørsmål om seg selv og sitt liv i Skottland.

- Hevnlysten og ondskapsfull
Hun kom også med noen karakteristikker av flere av de figurene i Potter.

- Humlesnurr er en machiavellisk figur. Man tror jo hele tiden at han er en gjennomgående god person som bare vil Harrys beste, og jeg liker at mange i siste boken plutselig synes Slur har rett, sier hun ifølge Reuters.

Den mystiske professor Slur, eller Snape i original versjon, var også et tema som har blitt mye diskutert etter at den siste Harry Potter-boken kom ut.

- Jeg fryder meg over at diskusjonen rundt hvem han er og hans motiver fremdeles er aktive, det var noe av meningen. Jeg ser Slur som en hevnlysten mann. Han er ondskapsfull, og han er til tider en veldig liten mann. Men han er i stand til å føle kjærlighet. Jeg liker ham, men jeg har også noen ganger lyst til å fike til ham, sier Rowling.

LES OM DU VIL VITE:

Dette skjer videre i Harry Potter

Skriver hele tiden
JK Rowling kunne også avvise at neste bok fra hennes hånd ville bli en stort leksikon over det mangeslungne Potter-universet. Derimot sa hun at hun skrev hele tiden.

- Jeg skrev mye søppel før jeg skrev Harry Potter. Men jeg leter etter noe jeg kan forelske meg i slik jeg forelsket meg i Harry Potters verden, sier hun.

Les vår anmeldelse:Slutten for Harry Potter