Gå til sidens hovedinnhold

Rudy sliter i New York

New Yorks republikanere er lunkne til å få tidligere borgermester Rudy Giuliani som presidentkandidat.

Han ble kåret til årets navn av Time Magazine i 2001, et par måneder etter terrorangrepene mot New York og Washington. Da var han New Yorks populære borgermester som hadde redusert kriminaliteten dramatisk, og sto sammen med byens befolkning under terrorangrepet.

Hans popularitet som borgermester ga han en unik plattform til å kaste seg inn i presidentkampen.

11 prosent bak
Men i nominasjonen sliter Giuliani.

En fersk meningsmåling viser nå at rivalen John McCain leder over Giuliani i New York. Blant de spurte i en meningsmåling utført for WNBC sier 34 prosent de vil ha McCain, mot 23 prosent for den tidligere borgermesteren.

Giuliani var lenge den soleklare favoritten på republikansk side, men har så langt valgt en lav profil på meningsmålingene. McCain derimot fikk et comeback med seieren i New Hampshire, og sist i South Carolina, som gjør ham en vanskelig utfordrer for Giuliani.

Selvsikker Giuliani
Målingen viser også at 46 prosent av republikanerne i New York tror McCain er den kandidaten som har best mulighet til å slå en demokratisk kandidat i valget i november.

Giuliani-leiren satser nå alt på å vinne 22 stater som avholdet primærvalg den 5. februar.

Fram til nå er New York sett på som sikker for Giuliani, men en selvsikker McCain ser nå ut til å kunne utfordrer eks-borgermesteren.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?